GÖLE´DE KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI

GÖLE´DE KÜTÜPHANE AÇILIŞI YAPILDI

Z Kütüphanenin açılışı...

    Vali Mehmet Emin Bilmez, Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay ile birlikte Göle ilçesine bağlı Çayırbaşı köyü Şehit Er Kemal İzci Ortaokulu´nda kütüphane açılışı gerçekleştirdi.

  Okulda oluşturulan Z Kütüphanenin açılışı dolayısıyla okulun konferans salonunda tören düzenlendi. Törene Vali Mehmet Emin Bilmez ile Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Göle Kaymakamı Zafer Oktay, Göle Belediye Başkanı Akın İsmailoğlu, kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

   Törende bir konuşma yapan Vali Bilmez, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmalarının önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

   ?Biz çocuklarımızı sadece sınavlara değil, hayata hazırlamamız lazım. Hayatla mücadele etmeyi öğretmemiz lazım. Bunun yolu da ders kitaplarının dışında değişik kitaplar okumaktan geçiyor. Eğer bir çocuğa kitap okumayı sevdirmişseniz, o çocuğun artık hiçbir şeye ihtiyacı yoktur. Hayatını nasıl düzene sokacağını, nereye gideceğini, neler elde edeceğini bilir. Onun için bakanlığımız kütüphaneleri önemsiyor. Hemen hemen bütün okullarımızda çok güzel kütüphanelerimiz oluşturuluyor. Kütüphaneler, sadece ödev yapılan yerler değil, çocuklarımızın ilgi duyacağı, her türlü kitabı okuyacağı, kendilerini geliştirebileceği yerlerdir. Biz çocuklarımıza gerçek anlamda kitap okumayı sevdirebilirsek, eğitimde de çok daha iyi yerlere geleceğiz. Ben, bu kütüphanemizin okulumuza kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.?


    Milletvekili Atalay da ?Hayatta en güzel geçirdiğiniz, en fazla zevk aldığınız vakit, kitaplarla geçirdiğiniz vakittir. Sevgili öğrenciler, kitap okumayı, öğrenmeyi, kitaba arkadaş, dost, yoldaş olmayı muhakkak kazanmalısınız. Eğer, yastığınızın altında bir kitap yoksa gözlerinizi satırlarla kapatıp uyumuyorsanız hayatınızda çok büyük bir eksiklik var demektir. Ama kitap okuma alışkanlığı kazanırsanız, inanın bana hayat çok daha güzel olacaktır? dedi.

    Konuşmaların ardından kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Vali Bilmez ve Milletvekili Atalay, açılış kurdelesini kestikten sonra kütüphaneyi gezdi.

    Vali Bilmez, açılış ardından köyde yaşayan vatandaşlarla da görüşerek, bir süre sohbet etti.