www.cildirgoyce.com

GÖNÜLDEN DİLLERE, DİLLERDEN TELLERE

GÖNÜLDEN DİLLERE, DİLLERDEN TELLERE

İçişleri Bakanlığı tarafından...

    İçişleri Bakanlığı tarafından derneklerin desteklenmesine yönelik hayata geçirilen ?Gönülden Dillere, Dillerden Tellere? projesi Ardahan´dan başladı.

      Çanakkale İl Dernekler Müdürlüğü´nün, Çanakkale Engelliler Derneği ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Ardahan´da Gençlik Merkezinde düzenlenen programa Vali Mehmet Emin Bilmez, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Garnizon Komutanı Hasan Kaymaz, Rektör Mehmet Biber ile Çanakkale´den gelen heyet, kurum müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

      Fotoğraf sergisinin açılışı ile başlayan programda, alanında uzman tarihçiler tarafından Çanakkale ve Sarıkamış destanları ile 15 Temmuz tarihi dönüm noktaları gibi medeniyet ve kültürü etkileyen konular hakkında anlatımlar gerçekleştirildi. Programda ayrıca yöre ozanlar tarafından saz eşliğinde Çanakkale, Sarıkamış ve 15 Temmuz destanları anlatan değişler okundu.

   Programda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, ?Proje kapsamında 10 il ve ilçede etkinlikler düzenlenecek. İlki bizim ilimizde düzenlenmektedir. Çanakkale´den Ardahan´a gelip, bu ülkenin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine katkı sunmaya çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Programın Çanakkale´de olduğu gibi, bundan sonra da ülkemizin birliğine, kardeşliğine katkı sunmasını temenni ediyorum? dedi.

     Belediye Başkanı Faruk Köksoy´da, ?Tarihimizin son yüz yılı, çok büyük dönüm noktaları ve destanlarla dolu. Sarıkamış, Çanakkale, 15 Temmuz. Bunların hepsi artık çocuklarımızın bilgisine ve gelecek kuşaklara sunuluyor. Bu programda buna katkı sağlıyor. Projenin Ardahan´da başlamasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum? diye konuştu.

 
 
Program sonunda Vali Bilmez, katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.