GÜRCÜ HEYETTEN VALİ DENİZ´E ZİYARET

GÜRCÜ HEYETTEN VALİ DENİZ´E ZİYARET

Gürcistan´ın Ahıska merkezli,

   Gürcistan´ın Ahıska merkezli, Samtskhe-Cavakheti Bölge Valisi Akaki Matchutadze, Vali Ahmet Deniz´in daveti üzerine Ardahan´a geldi.

   Vali Ahmet Deniz tarafından karşılanan Vali Akaki Matchutadze, Ahıska Belediye Başkanı Giorgi Kopadze´nin de yer aldığı beraberinde ki heyet ile birlikte ilk olarak Valilik Makamına geçti. Tercüman eşliğinde yapılan ikili görüşmeler sonucunda Türkiye ve Gürcistan arasında ki sosyal ve ekonomik ilişkiler ile Ardahan ve Ahıska şehirlerinin birbirleriyle olan ilişkileri ele alındı.

   Valilik makamında yapılan ikili görüşmeler ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti ile komşu Türk ve Gürcü halkları arasında ki dostane ilişkilerin ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi yönünde nelerin yapılabileceği konuşuldu. Görüşmelerde ayrıca, turizm faaliyetleri ve sınır ticaretinin geliştirilmesi başta olmak üzere, tarım, hayvancılık, eğitim gibi konularda çok boyutlu işbirliği projelerinin hayata geçirilmesi yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

   Yapılan görüşmeler neticesinde; İleriki dönemlerde karşılıklı resmi ziyaretler gerçekleştirmek ve çalışma gurupları tesis etmek suretiyle tecrübe paylaşımında bulunmak. Ekonomik, sosyal ve insani bağların temelini oluşturan kültürel ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla fikir teaisi yapmak ve kültürel faaliyetler gerçekleştirmek. Ardahan ve komşu Ahıska merkezli Samtskhe-Cavakheti bölgesinde turizm, tarım, hayvancılık ve doğal kaynakların kullanılması gibi alanlarda işbirliği içerisinde hareket edilmesi ve fikir alışverişinde bulunulması konularında ortak kararlar verildi.

   Vali Deniz eşliğinde Matchutadze ve beraberinde ki heyet daha sonra Yalnızçam Kayak Merkezi´nde yapılan turistik konaklama oteline gitti. Otelde ki incelemelerin ardından heyet, tarihi kongre binasını gezdi. Ardahan Kalesi´ni ve Ardahan Belediyesi´ni de ziyaret eden Vali Matchutadze ve beraberinde ki heyet, daha sonra Ardahan Üniversitesi´nde incelemelerde bulundu.

   Gün boyu devam eden temasların ardından Vali Ahmet Deniz tarafından Ardahan Üniversitesi Yenisey Konuk Evi´nde Vali Matchutadze ve beraberinde ki heyet onuruna yemek verildi.