GÜRCÜLERDEN ARÜ´YE VETO

GÜRCÜLERDEN ARÜ´YE VETO

Bizim Ahıska Kültür Derneği...

     Bizim Ahıska Kültür Derneği ile Ardahan Üniversitesi´nin birlikte hazırladığı bir gençlik programı için Ahıska Üniversitesi´nde düzenlenecek programa giden öğrenciler sınırdan alınmadı.

    ?Gürcü Gençleriyle Gürcistan´dan Sürgün Edilen Ailelerin Çocukları Dostluk Formu? adını taşıyan programa katılmak için gelen öğrenciler, Posof Türkgözü Sınır Kapısı´ndan Gürcistan´a alınmadılar. Ekipte bulunan Ahıska kökenli Türkiye´den 5, Ukrayna dan 1, Azerbaycanlı 20, Kazakistanlı 8, Rusya´dan 6 ve Kırgızistanlı 4 öğrenciden oluşan ekip Posof´a geldi.Gürcistan Ahıska Üniversitesi´nin davetlisi olarak çağrılan öğrenciler Posof Türkgözü Sınır Kapısı´ndan Gürcistan´a geçmek için Türkiye deki işlemler yapıldıktan sonra Gürcistan gümrüğüne geçtiler. Saatlerce beklemelerine rağmen Gürcistan yetkilileri geçişlerine müsaade etmedi. Öğrencilere ?Üniversitenin daveti bizi ilgilendirmez, milli eğitimin davet etmesi gerekir? denildi.

    İlçe kaymakamı Ufuk Özen Alibeyoğlu ve Belediye Başkanı Cahit Ulgar da Türkiye´deki yetkililerle görüşerek meseleye çözüm aradılar. Bekleme süresi fazla olunca gümrük kapılarının kapanma saati geldiği için öğrenciler tekrar Türkiye´ye giriş yaparak Posof´a döndüler.