HALK OZANINDAN DEVASA YATIRIM

HALK OZANINDAN DEVASA YATIRIM

Geçtiğimiz yıl hizmete giren...

       Geçtiğimiz yıl hizmete giren Türkiye´nin üçüncü büyük kara sınır kapısı Aktaş Sınır kapısıyla birlikte Çıldır´ da da yatırımlar ardı ardına yükselmeye devam ediyor.
    Özellikle bu yıl ilçede yükselen devlet yatırımları ilçenin çehresinin büyük ölçüde değiştirmeye başlamışken, bu yatırımlara özel teşebbüste eklenmeye başladı.
       Çıldırlı halk ozanı Yener Yılmazoğlu´nun girişimi ile ilçede inşaatına başlanan Yılmazoğlu Otel yükselmeye başladı. Sezon sonuna yetiştirilmesi planlanan projede 70 yataklı otel, 22 adet 1+1 eşyalı lüks apart daireler, Türk hamamı, sauna, buhar odası ve kapalı otopark bulunacak.
         Devlet kanalı ile özellikle bu yıl Çıldır Belediyesinin yapmış olduğu yatırımlara, Çıldırlı veye Çıldır dışından özel teşebbüs sahiplerinin de destek vermesinin gerektiğini dile getiren Aşık Yener Yılmazoğlu " Çıldır ilçemizin geçtiğimiz yıl açılan ülkemizin üçüncü büyük sınır kapısı Aktaş Sınır kapısı, bu yıl sonu faaliyete geçmesi planlanan Bakü-Tiflis-Kars demiryolu, kura heri üzerinde bulunan barajları, bölgenini en önemli turizm potansiyeli olan Çıldır gölü ile son derece stratejik bir konuma ulaşmıştır. Devletimizin yapmış olduğu bu devasa yatırımlara bizim gibi özel teşebbüs sahiplerininde destek vermesi gerekmektedir. Gerçekten Ardahan´ın, Kars´ın daha büyüyüp gelişmesi Çıldır´ın büyüyüp gelişmesi ile doğru orantılıdır. Çıldır´a yapılan yatırımlar bölgenini en büyük ekonomik getirisi olacaktır. Bende doğup büyümüş olduğum bu güzel ilçemin en önemli ihtiyaçlarından biri olan konaklama ihtiyacını karşılamak için böyle bir proje yapmaya karar verdim. İnşaatına büyük bir hızla devam etmiş olduğumuz projemiz hem ilçemizin görünümüne büyük güzellik katacak, hemde ilçedeki büyük bir eksikliği gidermiş olacak. İnşaatımız tam istediğimiz gibi ilerliyor. Allah nasip ederse yapmış olduğumuz otelimizi ve 1+1 dairelerimiz sezon sonuna yetiştireceğiz. Çıldır benim memleketim, canımdır. Bu güzel ilçem ve ilçemin güzel insanları her şeyin en iyisine layıktır "dedi.