HANAKLILARDAN, HANAK BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

HANAKLILARDAN, HANAK BELEDİYE BAŞKANINA TEPKİ

Hanak ilçesinde ki...

      Hanak ilçesinde ki parktan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu´nun isminin yazılı olduğu tabelanın kaldırılmasına Hanaklılar Platformu tepki gösterdi.

     Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu´nun Hanak´ta yapımına katkıda bulunduğu parkta adının yazılı olduğu tabela kaldırılmıştı. Olayın ardından Hanaklılar Platformu tarafından açıklama yapıldı.

      Hanaklılar Platformu Başkanı Togay Çoban tarafından yapılan açıklamada Başkan Necmi Kadıoğlu´nun isminin yazılı olduğu tabelanın kaldırılmasına tepki gösterildi.

       Hanaklılar Platformu tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Cumhuriyet ve Atatürk´e yönelik gösterilen hassasiyeti bizler de paylaşıyoruz. Lakin biz bir adım daha ileriye giderek 1938´de Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünden sonra ona karşı yapılan unutturma ve yok gösterme hareketlerine de tepki gösteriyoruz ve diyoruz ki 1938´den sonra kim Atatürk´ün resimlerini devlet dairelerinden kaldırmışsa, kim paraların üzerinden Atatürk´ün resimlerini kaldırmışsa, bilinmelidir ki asıl darbeciler onlardır. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu  konuşmasında Osmanlı devletine, padişahlarına darbe yapanlarla, Cumhuriyet kurulduktan sonra Atatürk´e darbe yapanlar aynı kişiler ve aynı zihniyet olduğunu ifade etmiştir. Bizler de Başkanımızın bu ifadelerine aynen katılıyor ve paylaşıyoruz. Darbeye ve darbecilerin her türlüsüne karşı olduğumuzu ifade ediyoruz. Ama maalesef ki Hanak Belediye Başkanı yaklaşan 16 Nisan Referandumu öncesi başkanımızın bu konuşmasında cımbızlama yaparak algılarımızla oynamaya kalkmış, hiç ilgisi olmayan karalama ve linç kampanyasını başlatmıştır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Sayın Belediye Başkanımız Necmi Kadıoğlu bu ülkenin yetiştirdiği vatanına, milletine, bayrağına bağlı gerçek bir vatanseverdir. Bu yalanlarla hilelerle asla karalanamaz. Başkanımızın sonuna kadar yanındayız. Üzülerek ifade etmeliyiz ki dün Hanak Belediye Başkanı kendisine bir rol kapma ve yanında bulunanlara şirinlik yapacağım havasıyla tam bir siyasi şov yapmıştır. İlçemize pek çok yatırımlar kazandıran Belediye Başkanımızın adının verildiği reklam tabelaları kaldırılmıştır. Şimdi buradan sesleniyorum; ey başkan bu işin aslını öğrenmeden araştırmadan, bizim memleketimizde bir söz vardır: "Taş üstüne kim taş koymuşsa başımızın tacıdır" sözüyle hareket etmekti. Tabelayı sökmekle insanların kalbindeki o sevgiyi, o saygıyı da sökemezsiniz. Gönül isterdi ki sosyal medyada güzel, sakin, temiz ilçemiz tabela söken belediye olarak değil, yeni tabelalar asan, faaliyetler yapan ilçe olarak anılsaydı. Yazık çok yazık! Sizi bu davranış sebebiyle şiddetle kınıyor ve Hanaklı hemşehrilerimizi Hanak Belediye Başkanına tepki göstermeye davet ediyoruz."