www.cildirgoyce.com

HAYVAN HIRSIZLIĞINA ÇÖZÜM

HAYVAN HIRSIZLIĞINA ÇÖZÜM

Ardahanlı bilişim uzmanı...

    Ardahanlı bilişim uzmanı Deniz Center (Bilgisayar) ın sahibi M. Suat Işıklı hayvan hırsızlıklarının arttığı bu dönemde önemli açıklamalarda bulundu.
    Işıklı; ne yazık ki her yıl belirli dönemlerde köylümüzün, çiftçimizin alın terini, emeğini çalan hırsızlar çoğalmıştır. Bu bilgileri okuyarak güvenliğinizi sağlayabilirsiniz. Hayvan besiciliği yapan herkesin 1 hayvanından vaz geçip güvenlik kamerası ve alarm sistemi kurdurması gerekmektedir. Bunun diğer çözümü de 24 saat hayvanlarınızın başında beklemektir. Başka bir çözüm yolu yoktur. Her bütçeye uygun çeşitli marka ve modellerle piyasada herkesin satın alabileceği kamera sistemleri mevcuttur. Güvenlik ihlalini engellemek amacıyla kullanılan CCTV veya yaygın kullanımıyla Güvenlik Kamera Sistemleri, hayatımızın bir parçası haline geldi. CCTV sisteminin, tüm şartlara uyan tek bir kalıp olarak kullanılmasından öte, ihtiyacı karşılayacak şekilde planlanmış olması gerekmektedir. Peki, güvenlik kamera sistemi seçerken bilmemiz gerekenler nelerdir? Hangi özellikler hakkında bilgimiz olmalıdır? Aşağıdaki bilgiler satın alma kararı verirken bilinçli hareket etmenizi sağlayacaktır.
Güvenlik kamerası alırken ve kullanırken nelere dikkat etmeliyiz?
- Güvenlik kamerasını satın alacağınız yerin size yakın olması ve servis güvencesi olması önemlidir. Bulunduğunuz ilde yetkili servisi olan firmalar tercih edilmelidir.
- Marka ve kaliteli ürün alınmasına dikkat edilmelidir. Bu konuda kesinlikle uzman birine danışılmalıdır.
- Güvenlik kamerası kurulumunu yapmayı bilmiyorsanız internetten veya uzak bir yerden kurarız umudu ile almayın. Daha fazla masraf edersiniz.
- Kameranın kullanılacağı yerin belirlenmesi (iç ortam veya dış ortam) ve ortam koşullarına göre kamera kasası seçimi yapılması en doğru hareket olacaktır. Dış ortamda kullanılacak kameraların muhafazalı olmasına özen gösterilmelidir. Bu sebeple genellikle dış ortamda IP koruma sınıflarından birine (IP65, IP66 vb.) dahil olan bullet kamera kullanılmaktadır. Örneğin IP66 sınıfındaki muhafazalar, toza ve belli süreli güçlü su temasına karşı korumalıdır.
- AHD ve İP Sistemleri tercih ediniz. AHD sistemler İP sistemlere göre daha ekonomiktir. Genellikle tercih edilir. Çözünürlük 1mp altında olmalıdır.
- Çözünürlük değerinin belirlenmesi önemlidir.. IP CCTV sistemleri ile analog CCTV sistemleri arasındaki en önemli farklardan biri yüksek çözünürlüktür. Büyük boyutlu ve kaliteli görüntü istendiğinde, IP CCTV bir adım öne çıkmaktadır. Örneğin köy gibi kırsal alanda tüm bölgeye hakim olmak güçtür, bu sebeple yüksek çözünürlüklü zoom kamera kullanmak çok daha uygun olacaktır. Aynı şekilde AVM ve halka açık alanlarda güvenlik ihlali (hırsızlık vb) çok fazla olduğundan, yüksek çözünürlüklü ve şık tasarımlı kameralar seçilmelidir.
- Piyasada çakma olarak satılan birçok kamerada 100m gece görüşü yazar. Fakat bunu denemeden anlamanız mümkün değildir. Test etmediğiniz sistemi kesinlikle almayınız.
- Güvenlik kamerasının göreceği alanları aydınlatmak faydalıdır. Ne kadar ışık olursa o kadar iyi görüntü kaydı sağlanır.
- Güvelik kamerası kayıt cihazını güvenli bir yerde saklayınız. Kayıtlarınızı günde 5dk zaman ayırarak mutlaka kontrol etmelisiniz. Cihazınızın kayıttan çıkma olasılığı vardır.
- Güvenlik kamerası sisteminizde kablonuzun ve bağlantı aparatlarınızın iyi muhafaza edilmesi gerekmektedir. Düşük kapasitede de olsa kesinlikle UPS (güç kaynağı) kullanılmalıdır.