HAYVANCILIKTA BİR HANIMAĞA

HAYVANCILIKTA BİR HANIMAĞA

Ardahanlı iş adamı ve...

       Ardahanlı iş adamı ve 23-24. Dönem AK Parti Ardahan Milletvekili aday adayı Lütfü Morkoç’un 29 yaşındaki kızı Özlem Morkoç Tekin, Türkiye’nin en büyük haber kanallarından birine projeleri ile ilgili röportaj verdi.
ELİNİN HAMURUYLA ERKEK İŞİNE BULAŞTI
      Hayvanların içinde büyüyen ve mesleği babadan alan Özlem Morkoç Tekin, baba yadigarı küçük bir ahırı devasa bir yatırıma dönüştürerek besi çiftliğini kurup örnek kadın girişimci oldu. Hayvancılık yapan babasının küçük ahırını büyütmek için 29 yaşında kolları sıvayan Özlem Morkoç Tekin, 3 yıllık çalışmayla devasa bir çiftlik kurdu. Morkoç Tekin, 25-30 olan hayvan sayısını çoğalttı. 650 büyükbaş ve 400 küçükbaşlık besi tesisi kurarak elinin hamuruyla erkek işine bulaştı ve başarılı oldu.
         Besi tesisinde kurbanlık hayvan yetiştirip Türkiye geneline damızlık hayvan verdiklerini SHOW Ana Haber’e açıklayan Özlem Morkoç Tekin, aynı zamanda ithalat ve ihracat yapıp bu işi daha da ileriye götürmek için çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
                        ÖZLEM MORKOÇ TEKİN ŞİMDİ BİR HANIM AĞA
       Ankara Tarım Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü’ne besi ve hayvancılık üzerine 3 tane proje sunduklarını açıklayan Özkem Morkoç Tekin, Proje tutarımız Bir Milyon 355 Bin TL yatırım olup, hibe tutarımız ise 881 Bin TL oldu. Bu projenin yüzde 65’i hibe olarak verilmesinin nedeni kadın ve genç girişimci olmasından kaynaklandığını söyledi. Bir erkek gibi besi çiftliğine girip hayvanlarla ilgilenip korkmadan iş görmesi çevresinde de hanım ağa olarak tanınıyor.