HEDEF BİRİNCİ PARTİ OLMAK

HEDEF BİRİNCİ PARTİ OLMAK

Bayramın son günü gazetecilerle bir araya...

   9 günlük Kurban Bayramı tatili siyasi partilerin ve adayların seçim bölgelerinde çalışması ile geçti. Bayramın son günü gazetecilerle bir araya gelen Ak Parti Ardahan Milletvekili adayları ve teşkilatları seçim çalışmaları hakkında basına bilgi verdi.

  İpek Yolu otelde basının karşısına geçen Ak Partililer, 1 Kasım´da yapılacak Genel Seçimlere hazır olduklarını ve partiyi yeniden Ardahan´da birinci parti yapmayı hedefledikleri vurgulandı.

Kahvaltı´da ilk sözü alan Ak Parti Ardahan İl Başkanı Av. Yusuf Demirci, sözlerine basının düzelemiş oldukları kahvaltıya katılımları için duyduğu memnuniyeti ifade ederek başladı. Demirci konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı;

DEMİRCİ; 1 KASIM´DA HEDEF AK PARTİYİ ARDAHAN´DA BİRİNCİ PARTİ YAPMAK

  "7 Haziran genel seçimleri sonrası partimiz ülke genelinde birinci parti olmuş, en yakın iki partinin toplamından daha fazla bir oy oranı almıştır. Ak Parti dışında sadece bölge partisi olabilen CHP, MHP ve HDP adete buralarda hapsedilmişken, partimiz tüm bölgelerde ve illerde ya birinci parti yada ikinci parti olmuştur. Seçim sisteminden kaynaklanan nedenlerden dolayı da yüzde 41 oy alan partimiz malesef tek başına iktidar olamamıştır. 7 Haziran seçimleri sonucu HDP´nin elde ettiği başarıya rağmen ortaya koydukları söylemler onların maskelerini düşürmüştür. Diğer taraftan ise bu sonuçların önemli bir neticesinin ise Ak Partinin ülkenin çimentosu olduğunu ortaya çıkartmıştır. Doğu ve güneydoğu olmak üzere partimiz aday belirlemede büyük bir değişime gitti. Hemen hemen her yerde değişiklik yapıldı. Değişiklik yapılmayan tek il Ardahan´ımız oldu. Aynı adaylarımızla 1 Kasım´da yeniden başarıyı yakalamak için ilk günkü heyecanla çalışmalarımıza başladık" dedi.

KÖKSOY; 13 YILLIK İKTİDAR SÜRECİ 1 KASIM´DAN SONRA KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEKTİR

   Ak Parti Ardahan İl başkanı Yusuf Demirci´nin konuşması sonrası söz alan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´da, gazeteciler vasıtasıyla tüm hemşerilerinin Kurban Bayramını bir kez daha kutladığını belirterek sözlerine başladı. Devamında ise; "7 Haziran seçim sonuçlarında muhalefet partilerinin Ak Parti ile hükümet kurmaya yanaşmaması sonrası alınan erken seçim kararı sonrası 13 yıllık Ak Parti iktidarı inşallah 1 Kasım´dan sonra yeniden kaldığı yerden devam edecektir. Ak Partinin kuruluş felsefesi evrenseldir. Bu özellik çok önemlidir. Amaç memlekete hizmet etmek ve tüm insanlığa hizmet etme anlayışı partimizi gönüllerde taht kurmasına neden olmuştur. Partimiz huzur ve refah getirmek için hareket ediyor. Türkiye´nin her yerinde olduğu gibi ilimizde de halkımız partimize bu gözle bakıyor. İnşallah 1 Kasım seçimleri bu inancı tazeleyecek fırsatı bir daha verecektir. Bunun sinyallerini vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerimizde alıyoruz. Bunun için içimiz rahat, planlarımızı projelerimizi de bu kapsamda yeniden yapmış bir partinin mensubu olarak bir aylık bir sürede sayın vekil adaylarımız ile çalışarak başarıyı yakalayacağımızdan eminim" ifadelerini kullandı.

BAYDAR; ÜLKENİN GELİŞME SÜRECİ SEKTEYE UĞRATILMAK İSTENİYOR

   Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy´un konuşması sonrası ise söz alan Ak Parti ikinci sıra adayı Veteriner Hekim Yunus Baydar, 2004 yılından beri Ak Parti saflarında görev aldığını  belirterek, 7 Haziran seçim sürecinden 1 Kasım´a geçiş yapıldığı bu süreçte parti olarak seçimlere hazır olduklarını vurgulayarak şunları söyledi; "Bu süreç başta ülkemize ve ilimize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Son aylarda yoğun bir seçim süreci yaşadık. Bu süreçte partimizin başarılı olduğu kanısındayım. 13 yıllık iktidar partisi haliyle yıpranmaya maruz kalır. 7 Haziran´da bunun neticesi olarak partimizde bir miktar yıpranma oldu. Ancak muhalefet partilerinin iddia ettiği gibi Ak Partinin bir ANAP olmadığı da gözler önüne serildi. Çok güzel giden ekonomik gelişmeler, milli birlik ve beraberlik süreci iktidarımız döneminde taçlanmıştır. Bu gelişmeler sekteye uğratılmak istendi bir kısım konularda da nisbeten başarılı oldular. Kurucu genel başkanımız ve şuanki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan Türkiye´nin yeniden ayağı kalkması ve bölgede söz sahibi bir ülke olma yönündeki atılımları ile son 30 yılın en büyük sorunu olan PKK terör örgütünün ülkede döktüğü kanı durdurmak için başlatmış olduğu süreçte bugün örgütün niyetinin açıkça ortada olduğu görülmekte.

   Bu süreç bir memleket meselesidir. Ak Parti politikalarında bu milli birlik ve beraberlik projesinde fikren bir değişiklik yoktur. Gerek çözüm süreci ile olsun gerek sosyal politikalar ile olsun partimiz milletimizin huzur ve refah düzeyi yüksek bir ülkede yaşamasına çabalamaktadır. Ülkemizin komşuları ateş çemberi içerisinde iken partimiz yönetimindeki ülkemiz Allaha şükürler olsun. bu yangını ülkemizden uzak tutmayı başarmıştır.

   Ardahan bazlı baktığımızda ise Ak Parti ile ilimiz hızlı bir gelişme ivmesi kazanmıştır. Bugün bunu kimse görmemezlikten gelmiyor. Temel altyapı sorunlarından tutun eğitim ve sağlık alanındaki yatırımlarla ilimiz geçmişle kıyaslanamayacak bir noktadır. Geçmişte eksikliğini hissettiğimiz bugün siyasi istikrar ile çözülmüş bu sorunlar konuşulmuyorsa bu partimiz ile yakalanmış bir başarıdır.

   Batıda ne varsa Doğu ve Güneydoğu illerinde de aynısı olacak anlayışı ile iller arasında gelişmişlik farkı kapanmış durumdadır. Bu felsefe ile çıktığımız yolda 7 Haziran´da bunu vatandaşımıza anlattık. Ancak bildiğiniz gibi bu süreçte ülkede olağan üstü bir seçim süreci yaşandı. Muhalefet partileri adeta Ak Partinin tek başına iktidar kuramaması için elinden gelen herşeyi yaptılar ve marjinal partileri bile desteklediklerini gördük. Bu durum Ardahan´da da yaşandı. kazanma şansı olmayan bir bağımsız aday şişirilerek partimize oy kaybı yaşatılması istendi. Peşi sıra bizim hiçbir zaman tasvip etmediğimiz siyasi etnik temelli bir süreç işletilmek istendi ve budurum da başarılı oldular. Bunların hepsi seçim sonuçlarını ciddi anlam da etkiledi. Ak Parti olarak 7 Haziran seçimlerinden çıkartığımız dersle 1 Kasım´daki seçimlerde partimizin başarısı için tüm bunları vatandaşlarımıza anlatıyoruz.

   Ekip olarak amacımız Ardahan´ımıza daha çok yatırım gelmesini sağlamakla birlik ve beraberliğimizin perçinlenmesidir. Biz diğer partiler gibi belli illerde belli bölgelerde olan bir parti konumunda değiliz biz, ülkenin her bölgesinde ve ilinde olan bir partiyiz. 1 Kasım seçimlerinde partimizi yeniden Ardahan´da birinci parti yapmak için bir mücadele vereceğiz. 2-0 gibi bir iddia söylemlerinde bulunmuyorum. Siyasi parametreler bunun zorluğunu gösteriyor. Mesele Ak Partinin başarısı olacaktır. Mesele Ardahan´ımızın kazanması olacaktır" dedi.

ATALAY: HEDEFLERİMİZDE SAPMA YOK

    Toplantıda son olarak söz alan Ak Parti Ardahan mevcut Milletvekili ve adayı Prof. Dr. Orhan Atalay ise 1 yıl içerisinde 4 seçim sürecinden geçen Ak Partinin bu süreçlerden başarılı çıktığını belirterek şunları kaydetti;

    "7 Haziran seçimlerini birçok boyuttan incelenmesi gerektiğine inanıyorum bu boyutlardan biri Türkiye´nin dünya´nın yakından takip ettiği bir ülke konumunda olmasıdır. Malümunuz AB´deki bazı basın organlarında 7 Haziran seçimlerinden sonra atılan manşetler şöyle idi "Son bin yılın Selahattin Eyyübisi durduruldu" özellikle italyan dergileri bu manşetleri günlerce kullandı ve adeta seçim sonuçlarına bayram ettiler.

   1 asır önce dünya´nın düzenini sağlayan 3-4 süper güçten biri olan Osmanlı İmparatorluğu´nun nüfuzu dünyanın tekil birinci gücüydü. Bu güç yirminci yüzyılında dağıtıldı. Küçüle küçüle elimizde Anadolu ile sınırlı bir devlet kaldı. İster istemez ogünkü Osmanlının rakipleri yıkılmanın ardından osmanlının yeniden toparlanma sürecinden hep korktu. Ortadoğu´yu kendi çıkarları doğrultusunda yeniden şekillendirdiler. Kurdukları bu düzenin ne kültürel nede sosyolojik dayanakları yoktu. Sömürgeciliğin emellerine hizmet eden sınırları çizdiler.

    Hamd olsun Türkiye yedi düvel tarafından işgal edildiysede sömürge sürecine girmeden, manda sürecine girmeden mücadelesi ile kendi istikbalini kendi tesis etti. Ancak ülkemizin güçlenmemesi içinde hep tetikte oldular. Askeri darbeler ile siyasi istikrarsızlıklarla büyümemizi bir şekilde engellediler. Bu Menderesle, Özalla daha önce Abdulhamitle, şimdi ise Ak Parti ile tecrübe ettik. 2002´de başlayan Ak Parti hedeflerini açıklamış, bizzat oyun kurma, rol oynama iradesini ortaya koymuştur. Bugün kendi savunma sanayimizi kendimiz üretiyorsak hedeflenen amaca ulaştığımızı göstermektedir." dedi.

ATALAY; TÜRKİYE DÜNYADAKİ YOKSUL ÜLKELERİN UMUDU OLDUK

   2002´de Ak Partinin 3Y ile mücadele edeceğini duyurması ile çıktığı yolda başarılı olduğunu belirten Atalay, "Bu 3Y neydi? bir Yasaklarla mücadele etmek, iki Yoksulluğu ortadan kaldırmaktı. Üçüncüsü ise Yolsuzluklarla mücadele etmekti. Ak Parti önüne koyduğu tüm bu hedeflerine ulaşmış, herşeyin yasak olduğu bir ülke konumundan bugün birçok Avrupa ülkesinden daha çok demokrasinin işlediği bir ülkeyi inşaa ettik.

   Yine 2002´de devraldığımız ülke ekonomisinin 2 bin dolarlarda olan kişi başına düşen milli geliri bugün 12 binlere çıkartılmasında 13 yıllık bir mücadele sonucu kavuşulmuştur. Unutmayalımki kendi memurunun maaşını ödeyemeyen bir ülke konumundan bugün 2 milyon mülteciye bakacak duruma gelmiştir. Bu onur hepimizin, bugurur tüm ülke vatandaşlarımızındır. Dün 70 sente muhtaç bir ülke iken bugün 6-7 milyar dolar sadece suriyeli mültecilere harcıyan bir ülke konumuna geldik. Dünya´daki tüm yoksul ülkelerin umudu olduk. Tüm Müslüman ülkelere en büyük yardımı yapan ülke olduk.

   2023 ve 2071 hedeflerine dolu dizgün giderken gezi eylemleriyle çelmeler atılmaya başlandı. Bu çelmeler neden atıldı diye sorarsanız? Dün yoksulluğunuz ile karşılarında tir-tir titrediğiniz ülkelere bugün yanlışlarını söyleyebiliyorsanız. Bu sizin artık eski Türkiye olmadğınızı gösteriyor. Söz sahibi güçlü bir ülke konumuna geldiğinizi gösteriyor. Bu durumu kabul etmeyen düzen kurucu ülkelere rakip bir ülke olduğunuzu gösteriyor. İlkkez bir lider çıktı bunlara dünya 5´den büyüktür dedi. Bu lider Recep Tayyip Erdoğan oldu.

    Elbette bunar tarafından çelme takılacaktı. Bu çelmeleri gezi olaylarında, kobani olaylarında gördük. Yasaklar ve Yoksulluklarla Ak Partiye çelme takamayacağını anlayan bu güçler içerideki işbirlikçeleriyle birlikte partimizi yıpratacak yolsuzluk iddialarıyla bizi karalamaya çalıştılar. Geçmişte yaptıkları oyunları Ak Partiye de yapmak istediler ancak halk partimizin yolsuzluk yaptığına inanmadı. Bunun içinde 7 Haziran seçimlerinde yine birinci parti oldu. Demekki Ak Parti bu 3Y hedefinden sapmış değil, biz yine bunlarla mücadelemize kesintisiz devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

ATALAY; MUHALEFETİN 7 HAZİRAN´DAKİ YALANLARINA HALK ARTIK İNANMIYOR

   Ak Parti Ardahan Milletvekili Atalay, konuşmasının devamında ise Ardahan boyutunu ele alarak şunları kaydetti; "7 Haziran seçim sürecinde HDP yalanlar üzerine bir seçim stratejisi uyguladı ve partimizin Kurucu genel başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´a inanılmaz iftiralar attılar. Tarih boyunca kürtlere en fazla yardımı  dokunmuş olan birini adeta kürt düşmanı olarak gösterdiler. KOBANİ düştü düşecek sözünü kullandılar. Cumhurbaşkanımızın bir konuşmasını çarpıtan bu yalanlar malesefki bölgede ve ilimizde etkili oldu. Oysa DAEŞ terör örgütü ateşinde yüz 80 bin kürdü kapıların açılmasıyla ölümden kurtarmış olduğu gerçeği ortadadır. Eğer Türkiye normal prosedürü uygulamış olsaydı o günlerde ülkemize gelen kürtlerin yarısı katledilmiş olacaktı. Tayyip Erdoğan kürt sorunu yok dedi. bunu da aleyhinde kullandılar. Biz iktidara geldiğimizde ülkede kürt sorunu vardı. bu sorunlar hak ve özgürlüklerin verilmesi ile giderilmiştir. Kürt sorunu esasında bir dil sorunuydu. Bu yasakların kalkmasıyla kürt sorunu da ortadan kalmıştır. Eğer ülkemizde şuan kürt sorunu olsaydı pkk´nın son zamanlarda halkı ayaklandırma çağrılarına halk cevap verirdi. Oysa bugün kürt halkı hayır diyor.Buda kürt sorununun olmadığı sadece terör sorununun olduğunu gösterir.  Devletimiz bu sorunun üstesinden de gelecek güçtedir.

   7 Haziran´da Ardahan´da HDP birinci parti olmuşsa tüm bu yalanlarla olmuştur. Bugün ki süreçte halk bunların farkına varmış durumdadır. 2009´da devraldığımız Ardahan Belediyesinin nasıl durumda olduğunu herkes biliyor. Şehir görüntüsünü oluşturacak bütün unsurlardan mahrumdu. Şuanda ise Ardahan birçok şehirden altyapı bakımından üstün bir şehir olmuştur" dedi.