HERKES ŞOKTA !!!

HERKES ŞOKTA !!!

Ardahan Belediyesinin en büyük

   Ardahan Belediyesinin en büyük projelerinden biri olan 1. Etap Toplu Konut Projesi kapsamında Yeni Mahallede başlatılan Kentsel Dönüşüm Proje inşaat çalışmaları devam ederken, dün kamuoyuna düşen iddia bomba etkisi yarattı.

    Bazı yerel basın organlarında da çıkan haberlere göre; inşaat alanında tonlarca altın bulunduğu iddiası halkı kentsel dönüşümün yapıldığı şantiye alanına akın ettirdi. Olayın duyulması üzerine güvenlik güçleri ve belediye ekiplerinin de el attığı konu üzerine bir açıklama yapan Aydur İnşaat firma yetkilisi Salih Kurt, fısıltı gazetesinin yapmış olduğu bir yaygaradan öte bir şeyin olmadığını belirterek olayı gazetemiz ekibine anlattı.

FISILTI GAZETESİ KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMASINI DURDURDU

   Ardahan Haber Merkezi Masasından gazetecilerin ziyaret ettiği Toplu Konut İnşaat alanında gazetecileri karşılayan Kurt, "Bilindiği üzere Ramazan Bayramı sonrası teslim aldığımız işe, tüm makine ve ekiplerimizle hızlı bir giriş yaptık. Kısa bir sürede alanda çalışma yapan ekiplerimiz inşaat alanının güvenliği sağlamakta bazen sorunlar yaşamakta. Benim tahminim bu iddia hurda demir toplamak için inşaat alanına gelen kişilerin ekiplerimizin can güvenliği nedeniyle izin vermemsi üzerine atılan bir iftira sonucu ortaya çıkmış olabilir.

   Çünkü yüzlerce insanın çalıştığı alanda böyle bir iddia doğru olsa mutlaka güvenlik güçleri olayı aydınlatırdı. Burası bizim mahallemiz hurdaları toplayacağız diye şantiye alanına akın eden hurda toplayıcılar olayı başlatmıştır. Tonlarca ağırlığındaki iş makineleri ve ekskavatörler içinde hurda toplamak büyük bir risktir. Buna izin vermemiz mümkün değil. Kısa sürede Ardahan´da adeta şehir efsanesi haline gelen binlerce ton altın bulunduğu iddiası üzerine inşaat alanı insan akına uğradı. Ekiplerimiz çalışmalarını durdurarak durumu vatandaşlara izah etmeye çalıştı.

    Yine Güvenlik güçleri ve belediye ekiplerininden gelen görevlilerde gerekli çalışmalarını yaparak şantiye alanımızdan ayrılmışlardır. En doğru bilgi zaten yetkililer tarafından kamuoyuna bir açıklama ile duyurulacaktır. İki gündür öyle bir hal aldı ki bu durum artık inşaat alanlarında çalışamaz duruma geldik. Gerçeğin kamuoyuna sizin aracılığınız ile duyurulması ile çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz" dedi.

POREJE 6 AY ÖNCE BİTİRİLECEK

   Ardahan Merkez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 1. Etap kapsamında yapılacak olan kentsel dönüşüm projesinin tamamlandığında Ardahan´ın modern yaşam merkezi olacağını vurgulayan firma yetkilisi Salih Kurt, "Konutlarıyla, yollarıyla, otopark ve camisi ile modern yapıların yer alacağı proje 650 gün içinde tamamlanacak. Biz bu işi ihale süresinden 6 ay önce bitirmeyi planlıyoruz. 2016´nın sonunda teslim etmeyi planladığımız projenin Ardahan´a hayırlı olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak : Ardahan Haber Merkezi