HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ ATLAR

HIRSIZLARIN YENİ HEDEFİ ATLAR

Çıldır ilçesinde...

    Çıldır ilçesinde, sahipleri tarafından beslenmeleri için iple meraya bağlanan çok sayıda at, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.
    İlçeye bağlı Sazlısu, Gölbelen ve Eşmepınar köyünde aynı gün meydana gelen hırsızlık olayında, sahiplerince meraya bağlanan atlar aniden ortadan kayboldu. Akşam atlarını eve getirmek üzere meraya giden at sahipleri, atlarını bulamayınca soluğu karakolda aldı. Aynı hırsızlık olayının diğer köylerde de yaşandığını ve daha çok besili atların kaybolduğunu tespit eden Jandarma ekipleri, atların bulunması için çalışma başlattı.

    Vatandaşlar, hasat döneminde en büyük yardımcıları olan atlarının çalınması karşısında zor duruma düştüklerini, atlarının kim veya kimlerce çalındığı hakkında en ufak bir bilgilerinin olmadığını söylediler.

   At sahiplerinden Balabey Erdoğan, hırsızlara sosyal medya hesabından serzenişte bulunarak, ?At hırsızı, Gölbelen, Sazlısu ve Eşmepınar´dan çaldığın atları geri getir. Bu mübarek günde amacın ne bilmiyorum ama biz affetsek bile Allah affetmez. Hasat zamanı bu yaptığın çok kötü. Ne olur, atlarımızı geri getir? diye seslendi.

Dinçer Aktemur /Çıldır