İLÇEDE KIŞ MANZARALARI

İLÇEDE KIŞ MANZARALARI

İlçede son bir haftada etkili olan kar yağışı ve soğuk hava ilçede farklı görüntülere sahne oldu.

 

         İlçede son bir haftada etkili olan kar yağışı ve soğuk hava ilçede farklı görüntülere sahne oldu. 

 

        Aşırı rüzgardan dolayı Çıldır Şehit Öğretmen Sezgin Yolcu Yatılı Bölge Okulu'nun çatısında fırtınanın etkisiyle hasar meydana geldi. Çatılarda ki saçaklarda oluşan buzlar yaklaşık 1 metreyi bulurken, belediye başkanlığı yaptığı anonslarla ilçe halkının özellikle çatılarda gündüz eriyen karın gece buzlanması sonucu çatı saçaklarının olduğu yerlerin altından geçilmemesi konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor. 

 

        İlçede hayvan satışlarının düşük olmasından dolayı elde kalan hayvanlarına bakmak için ot ve saman sıkıntısı çeken ilçe halkı ve köylüsü, Konya'dan gelen samana rağbet gösteriyor. Soğuk havadan etkilenen hayvanların başında gelen sokak köpekleri ise aç karınlarını doyurmak için avladıkları kuşlarla besleniyorlar. 

 

        Kışın her zaman olduğu  gibi tadını yine çocuklar çıkarıyor. Okulların tatil olmasını fırsat bilen ve Yağan kardan dolayı oldukça mutlu olan çocuklar kendi icat ettikleri naylon parçalarla kendilerine kızak yapıp kayıyorlar. Mutlulukları gözlerinden okunan çocuklar tatilin  keyfini yağan karın kayak pistine dönüştürdüğü sokaklarda naylon parçaları üzerinde kayıp çarpışarak geçiriyorlar.