ILGAR TÜNELİNDE İNŞAAT BAŞLADI

ILGAR TÜNELİNDE İNŞAAT BAŞLADI

Türkiye´yi Kafkaslara...

    Türkiye´yi Kafkaslara bağlayan ve Türkgözü Gümrük Kapısı yolu üzerinde bulunan Ilgar Dağı engellini aşacak olan ?Ilgar Tüneli´nin inşaat çalışmaları başladı.
 
   Üstlenici firma BERGİZ Gurup, Damal İlçesi girişinde şantiyesini kurarak, Ilgar Dağı eteklerinde yol açma ve tünel ağzını oluşturma çalışmalarına başladı.

   11 Mart 2017 tarihinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan tarafından temeli atılan Ilgar Tünelinin 2019 yılı 29 ekim tarihinde tamamlanıp hizmete gireceği vurgulanmıştı.

    Ardahan´ın ?çılgın projesi´ olarak adlandırılan Ilgar Dağı Tünelinin inşaatının başlaması bölgedeki vatandaşlar tarafından sevinçle karşılandı.

    Ardahan ile Posof arasındaki mesafeyi 65 kilometreye düşürecek ?Ilgar Dağı Tüneli iki tüpten oluşuyor. Çıldır yol ayrımından itibaren başlayacak olan 41 kilometrelik uluslararası standartlardaki duble yolun temeli 11 Mart 2017 tarihinde atılmıştı.

    Tünel, sol tüp uzunluğu 4 bin 957 metre, sağ tüp uzunluğu 4 bin 812 metre olan iki tüpten oluşuyor. Yolun bünyesinde 28,70 metre uzunluğunda Bağırsak Deresi Köprüsü, 277 metre uzunluğunda Kura Nehri viyadükü ve 87,30 metre uzunluğunda Çayağzı Köprüsü bulunmaktadır. ?