KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

KADINLAR GÜNÜ KUTLANDI

Ardahan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı düzenlendi.

    Ardahan Üniversitesi Aşık Şenlik Kültür Merkezinde düzenlenen programda, Damal Bebeği'nin annesi olarak bilinen Fidan Atmaca, Aras Elektrik İl Koordinatörü Meryem Akpınar ve Posof İncedere Köyü Muhtarı Songül Çelik, kadının iş, yönetim ve sosyal alanlarda etkin olması üzerine söyleşi gerçekleştirdi. 

    Programa; Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Karabulut, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, Ardahan Barosu Başkanı Av. Murat Yolcu, İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ramazan Yiğit, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür V. Mahmut Çetinkaya ve diğer il protokol üyeleri katıldı.

    Vali Hayrettin Çiçek, Türk ve İslam medeniyetlerinde kadının her zaman olabilecek en üst mertebede yer edindiğini belirterek şunları söyledi: 

   "Eski Türk kültüründe kadının yeri olabilecek en üst noktadadır. Hatta zaman zaman kadının sözü ve değerinin, erkeğin sözü ve değerinin çok daha üzerinde olduğunu biliyoruz. İslam kültüründe de yine kadının yeri çok ayrıdır. Peygamber Efendimiz, Peygamberlik görevini alınca ilk icraatlarından birisi olarak kadınların haklarını tesis etmek olmuştur. Dolayısıyla Türk töremiz ve İslam medeniyetimiz, kadının vicdanıyla, kişiliğiyle kimlik vermekte ve el üstünde tutmaktadır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kadına verdiği değerde keza öyle. Batıda henüz kadınların hiçbir hakkı yokken, Türkiye Cumhuriyetinde bu hak tanınmıştır. Bugün ise Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kadının parlamentoda temsiliyle alakalı atmış olduğu çok önemli adımlar var. Bugüne geldiğimizde çok sayıda Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı kadınlarımız görev yapmaktalar. Gerek parlamentoda, gerek bürokrasinin üst noktalarında ve üst yargı organlarının başında kadınlarımızın gayet başarılı görevlerde bulunduklarına şahitlik ediyoruz. Bugün ülkemizde kadına verilen değerin, kıymetin her geçen gün daha da arttığını görmek bizleri mutlu ediyor. Çünkü kadınlarımız her şeyin en iyisine layıktır. Başta şehit anneleri, eşleri ve aileleri olmak üzere, tüm mesai arkadaşlarımın ve Ardahanlı hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyorum" dedi.