KAİDER´DEN MUHARREM AŞÜRESİ

KAİDER´DEN  MUHARREM AŞÜRESİ

Kurulduğu günden bu yana...

    Kurulduğu günden bu yana; başarılı ve sosyal bilinci yüksek projeleri ile dikkat çeken KAIDER (Kars Ardahan Iğdır Kültür ve Yardımlaşma Derneği), içerisinde bulunduğumuz Muharrem Ayı münasebetiyle, Dernek Merkezi ve Pendik Merkez´de Aşûra Etkinliği düzenledi.
Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu etkinlik Pendik´te Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi önünde ve Kurtköy´de Dernek Merkezi önünde gerçekleştirildi.
KAIDER Başkanı Av. Serkan KAYA; Aşûra Etkinliği vesilesi ile gazetemize şu açıklamalarda bulundu:
    ?Muharrem Ayı 10. Günü; sadece İslam Tarihi´nin değil, aynı zamanda insanlık tarihinde de çok önemli hadiselerin olduğu önemli bir yıldönümüdür. Aynı zamanda Kerbelâ´yı da içinde barındıran Muharrem Ayı, İslamiyet Tarihi açısından önemli bir dönüm noktasını ifade etmektedir.
    Kerbelâ hadisesi 1336 yıl önce yaşanan bu katliam Müslümanlar için sadece tarihi bir olay, bir acı, yas demek değil, aynı zamanda kıyamete kadar devam edecek hak-batıl mücadelesinde hakkın yanında nasıl durulması gerektiğini gösteren büyük bir nasihat, büyük bir ibret olayıdır. Bugün sadece Hz. Hüseyin ve Ehl-i Beyt´i anmanın dışında; orada verilen mücadeleyi, o mücadelenin anlamını da kavramalı ve inancımız, mezhebimiz, meşrebimiz her ne ise hepsiyle beraber bunu yaşamalı ve birliğimizi, dirliğimizi temsil noktasında da buradan gerekli dersleri ve nasihatleri almamız gerektiğini düşünüyorum.?