KARAPAPAKLAR ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİNDE

KARAPAPAKLAR ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİNDE

Terekeme Karapapak Türkleri Derneği...

    Terekeme Karapapak Türkleri Derneği, İstanbul´da düzenlenen Etnospor Kültür Festivali kapsamındaki etkinliklerde Karapapak Türklerini temsil ediyor.

    Dernek Başkanı Engin Aybirdi yaptığı açıklamada Terekeme Karapapak Türkleri Derneği olarak derneklerinin Türk dünyası dernekleri arasında resmi protokolde Karapapak Türklerinin temsilcisi olarak kabul edildiğini ve bu tür etkinliklerde Karapapak Türk kültürünü en iyi şekilde tanıtmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

     Dernek sözcüsü Mustafa Yıldız beraberindeki Kafkas ekibi ile birlikte 360 TV de canlı yayına katılarak Karapapak Türkleri ve Kültürleri hakkında bilgiler verdi. 3 gün boyunca devam edecek olan etkinliklerde Terekeme Karapapak Türk Kültürü tanıtılacak.

     Karapapak Halk oyunu ekibi gösterisi festivalde büyük ilgi görüyor. Irak ve Suriye Türkleri ile aynı çadırı yer alan Karapapaklar festival alanına gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

   Geçtiğimiz ay Bursa´da benzer bir etkinliğe katılan dernek önümüzdeki yıl Kayseri´de yapılacak bir başka etkinlik için Türk Dünyası Dernekleri Federasyonu bünyesinde bu etkinlikte de yer alarak Terekeme Karapapak Kürk Kültürünü tanıtacak.

   Dernek Başkanı Engin Aybirdi, Mustafa Yıldız ve Cemal Kaçar İstanbul´da bulunan Karpapakların derneğe üye olması ve destek olmasını istediler.