www.cildirgoyce.com

KARPAT´TAN KARS´TA İFTAR

KARPAT´TAN KARS´TA İFTAR

Dünya Karapapak Türkleri Birliği...

    Dünya Karapapak Türkleri Birliği (KARPAT) Karslılarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

   Kur´an-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar yemeğine KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, KARPAT Genel Başkan Yardımcısı Erkan Koçali, KARPAT Yönetim Kurulu Üyesi Korkut Oran, Akademisyenler, STK Temsilcileri, vatandaşlar, Karslı yöresel Aşıklar, Azerbaycan ve Gürcistan Borçalı´dan gelen aşıklar ve sanatçılar katıldı.

   KARPAT Genel Başkanı Seyfullah Türksoy, KARPAT olarak zaman zaman bu tarz etkinlikler tertiplediklerini dile getirerek, ?Biz kurulduğumuz günden itibaren dostluk, kardeşlik, sevgi, dayanışma, birlik ve bütünlük hedefledik. Ülkemizin birliğini istediğimiz gibi bütün Türk Dünyasının birliğinin hedefindeyiz. Çünkü benim misyonum zaten bunu gerektiriyor.? dedi.

   Yaklaşık 30 yıldır Türkün izlerinin olduğu bütün coğrafyaya gittiğini söyleyen Başkan Türksoy, KARPAT´ın yapmış olduğu çalışmaları anlatarak, bu çalışmaların daha da artarak devam edeceğini kaydetti.

   KARPAT´ın düzenlediği iftar yemeği daha sonra yöresel aşıkların seslendirdiği türkü ve hikayelerle devam etti. İftar yemeği yoğun ilgi gördü.