KATLİAMA DUR ÇAĞRISI

KATLİAMA DUR ÇAĞRISI

Kongre Caddesi üzerinde...

    Kongre Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 40 kişilik grup Myanmar bayrağını yaktı.

   Kalabalık adına açıklama yapan Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci: "Sadece inançlarından dolayı insanların katledilmesi ve bayram arifesinde İslam alemine karşı yapılan bu katliamları Ardahan Kamuoyu olarak kınıyoruz. Dana önce de Bosna´da, Filistin´de, İsrail´de, Azerbaycan´da Müslümanlara karşı yapılan katliamlara kimsenin kılı kıpırdamadı. İslam alemi buna bir çözüm bulmalı ve bu katliamlara ´dur´ demeli? dedi.

    Dün olduğu gibi bugün de  insanları inanç, etnik köken, cinsiyet ayrımcılığı kapitalist ve emperyalist güçler için bir hırs olmuştur diyen ATSO Başkanı Demirci:  şunları söyledi:

    ?Dünyanın gözü önünde Hindistan´da 20. yüzyılın başlarında, 1915´te Anadolu´da, 1992´de Hocalıda ve yine 1992´de Bosna´da nelere göz yumulduysa yine ve daha fazla aç gözlü emperyalizm yeni kurbanları da Arakanda İnançları öne sürülerek yok edilmeye çalışan mazlum bir halk, Anglosakson Empeyal Siyaseti dün  Anadolu da, bu gün Ortadoğu da yaptığının aynısını Arakan´da da yapıyor. Çünkü orada ABD, Çin ve Rusya  Enerji, Budistler ise toprak peşindeler. Suskun kaldığı sürece sözüm ona uygar Batı, onun işbirlikçi İslam Ülkeleri sayesinde kan gölüne dönen Arakan´da yaşananlara müdahale edilmezse, insanlık tarihine karanlık bir sayfa daha eklenecektir.?

      Kalabalık konuşmanın ardından olaysız dağıldı.