KENARDERE KÖYÜNDE BİR İLK

KENARDERE KÖYÜNDE BİR İLK

Muharrem ayı münasebetiyle...

       Muharrem ayı münasebetiyle Çıldır Kenardere köyünde aşure günü etkinliği düzenlendi.
      Köy meydanında kurulan çadırda düzenlenen etkinliğe Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır İlçe Müftüsü Selçuk Kılıçbay, AK Parti Çıldır İlçe Başkanı Ahmet Rıfat Vural ve bazı kamu kurumu müdürleri davetli olarak katılırken, köy halkı da etkinlikte hazır bulundu.
    Etkinlikte öncelikle yöresel hamur işi yemekler sunulurken, daha sonra muharrem ayı münasebetiyle pişirilen aşureler misafirlere ve köy halkına ikram edildi. Çıldır ilçe müftüsü Selçuk Kılıçbay muharrem ayı münasebetiyle düzenlenen aşure programının duasını yaptı.
      Aşure programı etkinliğini düzenleyip ve ev sahipliği yapan Kenardere köyü muhtarı Evren Aksu yapmış olduğu konuşmasında ? mübarek muharrem ayı münasebetiyle her yıl pişirmiş olduğumuz aşuremizi, yapmış olduğumuz etkinlikle misafirlerimizle paylaşmayı kararlaştırdık. Davetimize icabet eden başta sayın Kaymakamım Tamer beye, ilçe müftümüz Selçuk beye, AK Parti ilçe başkanımız Rıfat beye ve diğer misafirlerimize şansım ve köy halkım adına teşekkür ediyorum. Bizleri onurlandırdılar.Sağ olsun,var olsunlar? dedi.

"Modern köle olmak için heves etmeyin"

      Kenardere köyünde yapılan aşure programına davetli olarak katılan Çıldır Kaymakamı Tamer Kılıç, Çıldır halkının çok misafirperver bir halk olduğunu ve gitmiş olduğu tüm köylerde köylülerin göstermiş oldukları ilgiden son derece memnun olduğunu dile getirdi.
         İkram edilen yöresel yemekler ve aşurenin yenilmesinin ardından köylülerle sohbet eden Kılıç" bu bölge gerçekten çok değerli insanların iç içe yaşamış olduğu bir yer. Burada komşuluk ilişkilerine ve misafirperverliğe büyük önem veriliyor. Gitmiş olduğum köylerdeki insanların samimiyetleri ve göstermiş oldukları ilgi başka hiçbir yerde yok. Ben buradan hepinizden rica ediyorum, büyük şehirlerin şatafatına aldanıp köylerinizi terk etmeyin. Özellikle gençlere sesleniyorum modern köleliğin merkezi haline gelen büyük şehirlere heves etmeyin. Televizyonda veya internette görmüş olduğunuz dizilerin gösterdiği gibi değil orada hayat. Asgari ücretle haftanın altı günü, modern kölelik yaptırıyorlar. Bugün köyünüzde yapmış olduğunuz hayvancılıkla yaşamış olduğunuz rahatı orada bulamazsınız. Buradaki kurulu düzeninizi bozup geleceğinizi heba etmeyin. Burada hem doğal bir ortamda yaşıyor, hemde kendi işinizi yapıyorsunuz. Artık genetiğini kaybetmiş, her türlü kötülüğün merkezi haline gelmiş büyük şehirler sadece sizlerin doğallığını bozar. O vakitte sadece artık o çarkın bir parçası haline gelirsiniz. Köyünüzde yaşamış olduğunuz arkadaşlığı, komşuluğu, birlikteliği modern köleliğin merkezi olan büyük şehirlerde bulamazsınız" dedi.
      Program sonunda Kenardere köyünden görme engelli bir genç kızın kemanı ile yapmış olduğu müzik dinletisinin ardından etkinlik sona erdi.