KİMSEYİ KIRMADIK KİMSEYİ SOYMADIK

KİMSEYİ KIRMADIK KİMSEYİ SOYMADIK

Her yıl bu donemlerde..

     Her yıl bu donemlerde gündeme gelen ve Ermenileri soyup _kırdığımız yalanları konuşulmuştur.Yüzyılın en büyük emperyalist yalanlarından biri olan ve Osmanlı hükümetinin kanun kapsamında yabancı gözlemcilerin de gözleri önünde yaptığı ?Tehcir? yıllar sonra hasım devletlerce Sözde Soykırım olarak onumüze getirilmiştir.

    1915 olaylarının üstünden 102 yıl geçmesine rağmen hala batının Türkleri köşeye sıkıştırmak için kullandığı en önemli tarihi silahtır. Hiç bir belgeye dayanmayan, tamamen siyasi nitelikte olan iddialar ile yıllardır Türkiye savaş tazminatı ödemeye zorlanmaktadır."Büyük Ermenistan Hayali" Rusların Ermenileri cesaretlendirmesiyle ortaya çıkan ve hala devam eden bu ´YALAN ´Birinci Dünya Savaşı yıllarında özellikle Avrupa´da büyük acılar barındırır. Anadolu´daki Türkler ve Ermeniler de bu acılardan nasibini aldı.

     1915 Ermeni Techiri yıllarca Ermeni Diasyorası ve Batı medyası tarafından soykırım olarak tanıtıldı. Türkiye´nin bütün girişimlerine rağmen bu ezber bozulamadı. Ermeni Diaspora´nın "tanıma, tazminat, toprak" talebi şeklinde özetlediği bu soykırım yalanı yıllarca Türkiye´nin önüne büyük bir sorun gibi getirildi. 1980´li yıllarda ASALA terör örgütü bir çok büyükelçilik çalışanımızı bu yalanı öne sürerek katletti.Osmanlı Devleti döneminde kendilerine duyulan güven dolayısıyla ?Tebaa-i Sadıka? unvanı verilen . Her ne kadar tarih boyunca devlet kademelerinde önemli görevlere getirilmiş olsalar da Fransız İhtilali sonucu ortaya çıkan akımların etkisi ve dış güçlerin desteğiyle Osmanlı´ya baş kaldırmış kendilerine verilen unvanın tam aksine hareket etmişlerdir. Emellerini gerçekleştirmek için Doğu Anadolu´da binlerce Türk ve Müslüman´ı katletmiş, köyleri yakıp-yıkıp yağmalamışlardır.((YANIK CAMİ BUNA EN GÜZEL ÖRNEKTİR/ ARDAHAN ))

    Bu da yetmemiş gibi savaş alanlarında Osmanlı aleyhine çalışmalarda bulunup Rus askerlerine her türlü yardımda bulunmuşlardır.Uluslararası siyasette söz sahibi Türkiye´nin yakın zamanda bu tür oyunlara gelmeyerek güçlü duruşu ve iradesi ile tüm negatif durumları pozitife çevireceğinden kuşku yoktur. 20. ve 21. yüzyıllarda devletlerin bağımsızlık özlemleri ve mücadeleleri, dünya düzenini tayinde önemli faktör olarak ortaya çıkmıştır. Ermeni propagandasının mimarları Her koldan çalışmaktadır.ABD ve AB üzerinde geniş kapsamlı lobi yapan Diaspora Bir çok ülkede veya eyalette parlamento ve meclislerinde siyasi kınama kararları aldırmayı başarmıştır. Örnek olarak; Fransız parlamentosu 0cak 2001 tarihinde soykırımı zikreden yasayı Parlamentonun cılız bir toplantısında oldu-bitti şekliyle onaylamıştır. Fransa Eski Cumhurbaşkanı Mitterant, Ermenilerin soykırım savını Vienne kentinde yaptığı bir konuşmada onayladığını beyan etmiştir. Fransızlar açısından düşününce bu gibi hukuki değeri bulunmayan karaları hep aldığı görülmektedir..

     Fransız Parlamentosunu aldığı bu karar bir diyet ürünü ve çok yakın ilişki içinde bulundukları Ermenileri cesaretlendirmiştir. 16 Kasım 1993 Tarihinde Amerikalı Tarihçi Bernard Lewis le, Tarihin yanlış okunup yorumlandığını belirtmesi sonucunda Fransız adaleti bu konuda çıkarılan yasaya dayanarak mahkum etmişti.Bu konuda emperyalizme karşı mücadelede öncü rol oynayan Türk halkı, oluşturulmaya çalışılan devletlerarası hukuki metinlere de damga vurmuştur.Eskiden bu tür oyunları rahat oynayan, Türkiye´den yeterli ve gerekli tepkiyi görmeyen ülkeler artık şartların değiştiğini zamanla anlayacaklardır. Başı sıkışınca çareyi sözde Ermeni Soykırımında aramak artık fayda sağlamayacaktır. Bu tür ucuz politikaların getirileri yakın zamanda yok olacaktır..

SEVCAN ŞİMŞEK