KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİRLER

KIRAN KIRANA MÜCADELE ETTİRLER

Robotik Kodlama Atölyesi´nde tasarladıkları...

   Robotik Kodlama Atölyesi´nde tasarladıkları ´Robothan´ projesiyle Türkiye birincisi seçilen Ayşenur Uslu (12) ile Hayriye Tuana Açıkyıldız (11) Türkiye´yi temsil etmek üzere gittikleri Çin´de 350 takım arasında ilk 32´e girmeyi başardılar.   
     Ardahan Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Eğitim Vakfı´nın (AREV) işbirliği ile 23 Şubat İlkokulu´nda kurulan Kodla Üret Ardahan Robotik Kodlama Atölyesi´nde hayat bulan ´Robothan´ projesi, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi´nde düzenlenen Robotik Kodlama MakeX yarışmasında birinci oldu. 44´ü özel iki devlet okulu olmak üzere 46 okulun katıldığı yarışmada Ardahan´ı temsil eden Ayşenur Uslu ve Hayriye Tuana Açıkyıldız, Türkiye´yi Çin´de büyük bir başarıya imza atarak ilk 32 takım arasına girmeyi başardılar. Finali bugün yapılacak olan yarışmada 32 takım arasında şampiyon olma hedeflerini bir kez daha ortaya koyacaklar. 
    Merkezi İstanbul´da bulunan Ardahan Eğitim Vakfı (AREV), ilk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerin analitik düşünme yetilerinin gelişmesi, öğrencilere sebep-sonuç ilişkisi kurarak problem çözme becerisi kazandırmak ve genç beyinlerin takım halinde çalışarak yenilikçi projeler üretmelerini sağlamak amacıyla, ´Kodla Üret Ardahan´ projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Şubat İlkokulu´nda 10 Mart 2018´de 15 kişilik kodlama atölyesi oluşturularak, robotik kodlamaya ilgi duyan 60 öğrenci seçildi ve 4´erli gruplar halinde 12 Mart 2018´den itibaren atölye çalışmaları başladı. Grubun belirli bir seviyeye ulaşmasıyla Mblock firmasının İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi´nde düzenlemiş olduğu Robotik Kodlama MakeX yarışmasına katılma kararı alındı. Hummalı çalışmalar yürüterek tasarladıkları ´Robothan´ adlı projeyle Türkiye genelinde içerisinde seçkin eğitim kurumlarının da yer aldığı 44 özel okul ve 2 devlet okulunun katıldığı yarışmada Ardahanlı çocuklar, Türkiye birincisi olarak Çin´de Türkiyeyi temsil etmeye hak kazanmışlardı.