MAKUS TALİHİ BERABER YENECEĞİZ

MAKUS TALİHİ BERABER YENECEĞİZ

CHP Ardahan Milletvekili...

  CHP Ardahan Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz Ardahan´da kimsenin beklemediği bir işe imza atıyor. Yılmaz Ardahan´da çok büyük katılımlı bir yatırım konferansı düzenlenmesi için düğmeye bastı.11-12 Temmuz´da yapılacak bu toplantı için hazırlıklar tamamlanmak üzere.Bakanlıklardan uzmanlar, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, yatırım yapmayı düşünen iş adamları,Gürcistan ve Azerbaycan´dan büyükelçiler ve devlet bürokrasisi bu toplantıya katılmak için görüş bildirdi.Öztürk Yılmaz,AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay ile elbirliğiyle bu işte çalışacaklarını söyledi.
    Ardahan 1992 yılında Kars´tan ayrılarak il olmuştu, o zaman şirin bir anadolu kasabası olan Ardahan´ın il olmasıyla birlikte altyapısı hazır olmadan il yapılmış, devlet kurumları yerleşip il olmanın gereklerini yerine getirmeye başlamıştı. Ardahan´ın o zaman Merkez ilçe ve bunun yanında 5 ilçe, 3 belde 239 köy (Sonradan çıldır ilçesine bağlı iken Kars, Arpaçay´a bağlanan 8 köy hariç) ile yeni il olmanın heyecanını yaşamaktaydı.
    Ardahan´ın o zamanki nüfusu takriben 170 bin kişi ile resmi kayıtlara geçmiş ve ilk Seçimlere 1994 yılı Belediye Başkanını seçerek girmiş o zaman Mikail Kayatürk Ardahan´ın ilk şehir Belediye Başkanı seçilmiş daha sonra Ardahan 1996 yılında ilk milletvekili seçimine gitmiş, Saffet Kaya ve İsmet Atalay´ı seçerek Meclis´e göndermişti.
    Ardahan yeni il olmanın verdiği heyecanla bir yandan altyapısını hızlı bir şekilde hazırlayan bir il görünümünde idi. Ardahan´da herkes il olmanın bölgeye büyük bir ivme kazandıracağını bilerek heyecanla nelerin yapılacağını merak edip durdu. 1999 yılına gelindiğinde Ardahan´da sadece kamu yatırımlarından başka bir şeyin yapılmadığını herkes gördü.
    Bölgenin sınırda olması nedeniyle sınır ticareti adı altında Türkgözü sınır kapısından petrol ithalatına izin verilen Ardahan´da, bir takım kişiler zengin olurken, fonlarda biriken paraların nasıl buharlaşıp kaybolduğunu, dönemin valisi´nin bu fonlarda bulunan paraları ne yaptığının hesabını veremediği dönem yaşadı Ardahan kamuoyu.
    Özel Sektörün bir çivi dahi çakmadığı bu bölgede, herkes Devlet Babadan yardım bekledi, yatırımları hep devlet baba yaptı. Okul, yol, elektrifikasyon, telekomünikasyon, tarım ve hayvancılık yatırımları hep ilgili kurum ve kuruluşlar aracılığıyla yapıldı. Bölgede sadece süt ve süt ürünleri üretimi konusunda yatırım yapan Mandıracılar, ahırlardan modern tesislere çıkıp istihdam artışı sağladılar ve zamanla kamu denetimi bu modern tesislerin denetiminde akla hayale gelmeyecek nedenlerle para cezalarıyla üreticiyi canından bezdiren uygulamalara imza attılar.
    1992 yılında il olan Ardahan, 2016 yılına kadar devlet yatırımları dışında gözle görülür (Serka ve diğer STK lar da devlet desteklidir) devasa bir yatırım almadı, alamadı ve kimse bölgeye özel sektörü davet edip buralara nasıl bir yatırım yapılabilinir arayışında olmadı.
Ardahan kuzeye sıkışmış bir halde Artvin ve Gürcistan yolları üzerinde bulunan devasa dağları aşmada sorun yaşadığı için tünel projeleriyle yıllardır avutulup durmakta henüz ortada ciddi bir gelişme yok, bölgede yapılan HES Barajlarıyla bir ümit bölgede birşey gelişirmi, Bakü-Tiflis-Ceyhan BTK Petrol boru hattı ve Şahdeniz Doğalgaz hattı Ardahan ili sınırlarından geçtiği için istahdam alanları genişler ve Ardahan´daki işsiz nüfus iş bulur ümitleri de suya düştü. Çünkü buralarda Ardahanlının çocuklarını istihdam edecek iş yoktu, bunlar uluslararası yatırımlardı Ardahanlının bu işlerde yeri olmazdı.
    AKP 2002 yılında iktidara geldiğinde Ardahan´ın nüfusu takriben 150 bin civarındaydı, 14 yılda bu nüfus 88 bine düştü, bölgede ciddi yatırımlar ve istihdam alanları oluşmadığı için vatandaş evini, çocuklarını alıp batıya, karnını doyuracağı illere göç etti.
İşte tüm bunlar rutin bir gelişme olarak yaşanırken, sürüp giderken, Ardahan kamuoyu büyük bir sürprizle karşılaştı.
    2016 yılında Ardahan´da Muhalefetin Milletvekilinde değişiklik oldu, Ensar Öğüt´ün yerine Büyükelçi Öztürk Yılmaz seçildi ve kısa süre içerisinde CHP Genel Başkan yardımcısı oldu. Artık Ardahan´ın bir Milletvekili Dış Politika konusunda ciddi çalışmalar yapmakta, ulusal basında yaptığı açıklamalarını hepimiz görmekteyiz.
     Öztürk Yılmaz Ardahan´ın yaşadığı bu acı tablonun değişmesi için uzun süre üzerinde çalıştığı bir projeyi hayata geçirmek için düğmeye bastı ve Ardahan´da Devlet-Özel Sektör buluşmasının altyapısını oluşturmak için başlangıç olarak ´´YATIRIM KONFERANSI´´ adı altında Ardahan ATSO (Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası İle) bir çalışma başlattı.
   Öztürk Yılmaz Ardahan´da bir yatırım konferansı düzenlenmesi için ciddi bir çalışma başlatmış olmasının neticesinde, tüm bakanlıklara uzman katılımcı daveti yapılmış ve olumlu sonuç alınmış, 2000 kişiye yapılacak yatırım konferansı daveti gönderilmiş.Gürcistan ve Azerbeycandan büyükelçiler davet edilmiş. Ülkenin çeşitli üniversitelerinden onlarca akademisyen davet edilmiş, AKP Milletvekili Orhan Atalay´a da bu konferansa katılım daveti yapılmış, Vali ve diğer STK lar davet edilmiş ve Ardahan´a yatırım yapması muhtemel 40-50 işadamı da davet edilmiş durumda.
    11-12 Temmuz Tarihinde yapılacak ve 2 gün sürecek bu konferansın sonuç bildirgesine göre bölgeye yatırım yapacak işadamlarıyla 2.görüşme AB Fonlarının önünü açıp bölgeye yatırım yapacak işadamlarıyla BRÜKSEL´de gerçekleştirilecek.
Ardahan´da ilk defa gerçekleştirilecek bu konferansın finansörlüğünü Öztürk Yılmaz kendisinin karşılayacağını söyledi.
    Ardahan´da nelerin yapılabilineceğinin tartışılacağı bu yatırım konferansı Çok önemli kişilerin katılmasına önayak olacağı için Ardahanımızın tanıtımı için de bir fırsattır.