MEDYA İLETİŞİM BÜROSU

MEDYA İLETİŞİM BÜROSU

Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı..

    Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla yaptığı açıklamada, Ardahan da hizmet verecek olan ?Medya İletişim Büroları? kurulduğunu açıkladı.
    Ardahan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak imzasıyla bu konuda Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü kanalıyla yapılan açıklama şöyle
     Anayasa, AİHS, diğer mevzuat hükümleri ve Avrupa İnsan hakları mahkemesi içtihatlarıyla tanınıp korunan, adil yargılama hakkı kapsamında yer alan masumiyet karinesi ile lekelenmeme hakkı, hakimin ve Cumhuriyet Savcısının tarafsızlığı ile mahkemelerin bağımsızlığı ilkeleri yanında, ilgililerin kişilik hakları ve soruşturmanın gizliliği prensibi göz önünde bulundurularak; kamu oyunun haber alma özgürlüğüne ve doğru bilgilendirme hakkına saygı gösterilmesi ve kamu oyunun gecikmeksizin vaktinde bilgilendirilmesinin sağlanması amacıyla 153/1 sayılı genelgesi ile Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığının 23/02/2016 tarihli ve 80177264-604-E.84/747 sayılı yazısı gereğince ?Medya İletişim Büroları? oluşturulması amaçlandırılmıştır.
    Bu doğrultuda Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığımız bünyesinde ?Medya İletişim Bürosu? oluşturulmuştur. Medya İletişim Bürosu Adliye hizmet binamızın 2´inci katında Bilgi İşlem Şefliği Bürosunda olup, Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı Bilgi İşlem Şefi Yunus Başlı bu büroda görevlendirilmiştir.