MOZERET İHALE AŞAMASINDA

MOZERET İHALE AŞAMASINDA

Ardahan Valisi Ahmet Deniz,

   Ardahan Valisi Ahmet Deniz, Çıldır ilçesinden Gürcistan´a gidilen yolda yapımı planlanan Mozeret Tünelinde ihale aşamasına gelindiğini bildirdi.
   Deniz,yaptığı açıklamada, Ardahan´da 2016´da tünel ve bölünmüş yollarda önemli yatırımlar gerçekleşeceğini söyledi.
   Bu kapsamda, Çıldır´dan Gürcistan´a giden yolda planlanan Mozeret Tüneli projesinde ihale aşamasına gelindiğini belirten Deniz,şunları kaydetti:
"Bölgede, Gürcistan´a açılan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı var, dolayısıyla buraya yapacağımız yatırım çok önemli. Bu nedenle bölgeye giderken güzergah olarak Mozeret Dağı sorun. Bu dağ, 2 bin küsura varan bir rakıma sahip. Bu rakım kışın ulaşımda aksamalara yol açıyor. Biz bunları çözmek için yoğun bir çalışmaya girdik. Bugün, bu alanda sonuç aldık artık tünel için ihale süreci resmen başladı."
Söz konusu güzergahta tünelin yanı sıra yaklaşık 22 kilometre de duble yol ihalesinin yapılacağını belirten Deniz, "Mevcut güzergahta ilkbaharda önemli bir çalışmamız olacak. Tünel ve duble yollarla birlikte 22 kilometrelik alarda yol çalışması olacak" dedi.
Deniz, söz konusu çalışmanın tamamlanmasıyla Ardahan´dan Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısına kadar duble yol ile bağlantı kurulmuş olacağına dikkati çekti.