MUHTAR´DAN YARDIM ÇAĞRISI

MUHTAR´DAN YARDIM ÇAĞRISI

Yeni Mahalleye göç eden 6 kişilik...

    Ardahan´ın Hanak ilçesi Sazlıçayır Köyünden, Ardahan merkez mahallesi olan Yeni Mahalleye göç eden 6 kişilik aile, depodan bozma 2 gözlü bir evde betonun üzerinde yaşıyorlar.
6 kişilik bir ailenin babaları 2 yıl önce rahatsızlanıp Samsun Devlet Hastanesine kaldırılıp ve bir türlü rahatsızlığı düzelemeyen baba Sahil Kızılkaya´ın ardından aile ortada kaldı.
    4 çocuğuyla ortada kalan anne Derya Kızılkaya, çoçuklarını bir yandan okutup bir yandan da hayat mücadelesi veriyor.
    4 çocuktan en küçükleri olan F. Kızılkaya 1 yaşında, H. Kızılkaya ise henüz 2 yaşında olmasından dolayı, anne Derya Kızılkaya bir devlet kurumuna gidip yardım talebinde bulunabilmek için bile zor anlar yaşadığını ifade ederken; 6 ve 8 yaşında olan E ve N isimli 2 kız çocuğunu da okula götürüp getirmek zorunda olduğunu belirtti.
    Eşinin rahatsızlanmadan önce çalışıp hayatlarını idame ettirdiklerini ama rahatsızlandıktan sonra kimsenin kendilerine sahip çıkmadığını belirten anne Kızılkaya, bu nedenle biriken borçlar nedeniyle evdeki eşyaları sattıklarını dile getirdi. Anne Derya Kızılkaya, Devletimiz Sosyal vakıftan veya Fonlardan yardımlarını esirgemiyor fakat yardım talebini yenilemediğimizde kesiliyor. Bu nedenle bende çocuklarımı bırakıp her zaman yardım talebinde bulanamıyorum dedi.
   Okula Giden E ve N kız kardeşler, ödevlerini halısı olmayan evde betonun üzerinde çalıştıkları görülürken; Anne derya Kızılkaya çocuklarının hastalanmasından korktuğunu ifade etti.