MUHTEŞEM İFTAR

MUHTEŞEM İFTAR

Merkezi İstanbul Kartal, Uğur Mumcu Mahallesinde

   Merkezi İstanbul Kartal, Uğur Mumcu Mahallesinde bulunan İstanbul ili Ardahan Kültür ve Yardımlaşma Derneği geleneksel büyük Ardahan iftar buluşmasını yaklaşık bin kişilik bir katılım ile geçekleştirdi. Kartal, Soğanlıkta bulunan Ülkü Bora Ortaokulu bahçesinde düzenlenen iftar yemeğine çok büyük bir katılım olurken, bir kez daha büyük bir buluşmayı sağlayan Ardahan İl Derneği birleştirici ve pekiştirici yönünü ortaya koymuş oldu.

    İftar yemeğine İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, İstanbul Federasyonu Onursal Başkanı Burhanettin Yılmaz, İstanbul Azerbaycan Derneği Başkanı Sefer Karakoyunlu, Maltepe Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ekrem Dündar, Ardahan Dernekler Federasyonu eski Başkanı eğitimci Yaşar Geler, Taşdeğirmen Köyü Dernek Başkanı ve yönetim kurulu, Pendik Kars Ardahan Derneği Yönetim kurulu üyeleri Selçuk Kaya, Azimkâr Altıntaş, Av. Serhat Yalbuz ile çok sayıda Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ile bin kişiye yakın bir Ardahanlı hemşerimiz katılım sağladılar.

    Ayrıca geceye 19 Şubat 2016 tarihinde şehit olan Ardahanlı Uzman Çavuş Burak Güneş´in baba ve annesi onur konuğu olarak iştirak ettiler.

     İftar saatine kadar Kuran-ı Kerim okunarak Milletimizin Birlik Beraberliği, Esenliği ve Aziz Şehitlerimiz için dualar edildikten sonra hep birlikte iftar yapıldı. İftar sonrasında ise yöremizin kıymetli ozanlarından Maksut Feryadi ve Bayram Denizoğlu ile Kültür Bakanlığı Sanatçısı hemşerimiz Turgay Demir misafirlere mini bir konser verdiler.

    İftar yemeğinde konuşan Ardahan İl Derneği Genel Başkanı Ahmet Demirbaş´ Ardahan İl Derneği olarak gayemiz tüm hemşerilerimizi bir ve bütün olarak aynı çatı altına toplamak ve kültürümüzü hep birlikte yaşatmanın ve Ülkemizin birlik ve beraberliği en büyük gayemizdir.´ Diyerek misafirleri selamlama konuşması yaptılar.

 Sinan KARAÇAY Çıldırmanşet/İstanbul