www.cildirgoyce.com

NE İSTİYORSANIZ DEVLET EMRİNİZDE

NE İSTİYORSANIZ DEVLET EMRİNİZDE

Ardahan´da...

   Ardahan´da Tarım ve Orman Sektör Toplantısı´nda konuşan Tarım ve Orman Bakanı , kaz yetiştiriciliğini desteklediklerine işaret ederek, "En az bin adet damızlık kaz ve en az 500 adet ticaret kazına sahip üreticiye, yeni kümes yapımı ve alet ekipman alımına yüzde 75 hibe veriyoruz. Bu yüzde 75 hibeyi baba oğluna vermiyor" dedi.
   Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ardahan ziyareti kapsamında önce Kafkas Arısı Üretim ve Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü´nü de ziyaret edip, Arı Ürünleri Analizi ve Arı Sağlığı Laboratuvarı´nın açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra Bakan Pakdemirli Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonu´nda düzenlenen "Tarım ve Orman Sektör Toplantısı"na iştirak etti. Bakan Pakdemirli buradaki konuşmasında, Ardahan´da olmaktan dolayı son derece memnun olduğunu dile getirdi.
   Hayvancılığa çare bulunacaksa Ardahan ve Kars gibi yerlerde bulunması gerektiğini belirten Bakan Pakdemirli, şunları kaydetti:
  "Meraların yüzde 40 olduğu bu alanları kullanarak ancak bu şekilde hayvancılıkla ilgili maliyetlerimizi düşürebilir, tamamıyla dışa bağımlılıktan yüzde 100 kurtuluruz. Çareyi buralarda aramamız gerekiyor. Tekrar Türkiye´yi ihraç eder hale getirmek istiyorsak, burada mera olan hazineleri mutlaka kullanmamız lazım. Cennet vatanın cennet köşesi Ardahan."
"TARIM, SAVUNMA SANAYİSİNDEN ÖNEMLİ"
    Pakdemirli, tarımın savunma sanayisinden de önemli olduğunu, bu nedenle Bakanlık olarak üreticinin derdiyle dertlendiklerini ifade etti.
  Tarımda desteklerle üretimin attığına işaret eden Bakan Pakdemirli, "2002´de tarımsal desteklerin toplamı 1,9 milyarken 16,1´e gelmiş. Yani 8 misliden daha fazla desteklerimiz artmış. Bunun karşılığında ne olmuş? Türkiye´de bitkisel üretim 98 milyon tondan 115 milyon tona gelmiş. Büyükbaş adedimiz 10 milyondan 17 milyona, küçükbaş 32 milyondan 44 milyona ulaşmış. Kanatlı da 251 milyondan 351 milyona gelmiş. Yani önemli bir başarı var burada. Şu anda balıkta Türkiye ihracatçı." şeklinde konuştu.
   Ardahan´ın tarım ve hayvancılığına 530 milyon lira hibe verildiğini söyleyen Pakdemirli, bunun karşılığında tarımsal hasılanın 4 misli arttığını dile getirdi.
"NE İSTİYORSANIZ DEVLET EMRİNİZDE"
   Ardahan, Kars, Bingöl ve Muş´ta kaz yetiştiriciliğini desteklediklerini anlatan Bekir Pakdemirli, şunları söyledi: "En az bin adet damızlık kaz ve en az 500 adet ticaret kazına sahip üreticiye, yeni kümes yapımı ve alet ekipman alımına yüzde 75 hibe veriyoruz. Bu yüzde 75 hibeyi baba oğluna vermiyor. Devlet burada. Bugün buraya geldiğimde gördüm. Her şeyin en iyisi buraya yapılmış. İzmir benim memleketim, belki orada bu kadar güzel bir konferans salonu yoktur. Bu bölgeyi daha çok kalkındırmamız lazım. Bu bölgeyi ´istikrar bölgesi´ olarak ilan edeceğiz. Buraları Rabb´im hakikaten güzel yaratmış. Ne istiyorsanız devlet emrinizde."
   Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Bakan Pakdemirli, toplantı öncesi AK Parti Ardahan İl Başkanlığı´nın yanı sıra Kongre Caddesi´ndeki AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi´ni ve Kafkas Arısı Üretim ve Eğitim Gen Merkezi Müdürlüğü´nü de ziyaret edip, Arı Ürünleri Analizi ve Arı Sağlığı Laboratuvarı´nın açılışını gerçekleştirdi.