NEDEN ÇOK PAHALI ?

NEDEN ÇOK PAHALI ?

Sinan Karaçayın kalemiden...

İstanbul-İzmir Otoyolu Projesinde Geçiş Ücretleri Neden Çok Pahalı?

       Kamuoyu da bu konuyu günlerdir tartışıp duruyor. 
      İçerisinde benim de olduğum bir kesim bu fiyatların çok fazla olduğunu daha makul olması gerektiğini, bir diğer kesim ise fiyatların makul olduğunu ve bir başka kesim ise yüksekse yüksek nankörler, hainler, işbirlikçiler ve devlet düşmanları kullanmayın o zaman diyerek olaya müdahil oldular. 
      Aslında düz mantıkla bakınca yüklenici firma neticede ticari bir teşebbüs olduğu ve amacının kâr elde etmek olduğunu düşününce bu fiyatlar doğal gibi duruyor. Ancak işin içerisine bu otoyollar ile ilgili devletin geçecek minimum araç sayısını yükleniciye taahhüt edip, eğer bu kadar araç geçmez ise ben sana bu parayı ederim garantisi verince olay başka bir boyuta geçiyor. Eğer bu devlet taahhüdü olmasa ticaretin doğası gereği daha fazla müşteri çekmek için fiyatları daha makul yapmak ve daha fazla geçiş sağlayıp daha fazla kazanmayı hedeflemesi gerekiyor olacaktı. 
      Ama bu anlaşmada yüklenicinin zarar etme ihtimali kesinlikle olmadığı ve neticede devlet bu yoldan geçecek araç sayısı taahhütten az olursa farkı ödeyecek olması denklemi tamamen değiştiriyor. 
      Bu durumda yüklenici firmanın yolu araçların kullanmasını teşvik edecek bir fiyat politikası gütmesine gerek bulunmuyor çünkü yoldan hiçbir araç geçmese de yüklenici parasını alacak. 
Peki, fiyat uygun olup çok fazla araç geçerse ne olacak o zaman da yüklenici firma ekstra bir kazanç elde edecek.
      Bu durumda akıllara gelen yüklenici firmanın maliyetini düşürmek için bu yolların yapımında kalitesiz malzeme ve özensiz işçilik kullanarak bu yolları yaptığı ve çok fazla araç geçmesi durumunda bu yolların erkenden deforme olması nedeni ile ciddi bir yol bakım ve onarım giderlerini üstlenmek durumunda kalma riskine karşı fiyatları olabildiğince yüksek tutmuş olabileceği insanın aklına geliyor.
      Kazanacağı para garanti iken neden daha fazla araç geçmesi gibi bir derdi olsun ki yüklenici firmanın? 
     Kamu yararı ve vatandaşın menfaati nerde diye sorarsanız, İşte o zaman HAİN, NANKÖR, İŞBİRLİKÇİ, GAYRİ MİLLİ ve DEVLET DÜŞMANI olmayı göze almalısınız aynı benim gibi. 
Çünkü Vatanı Sevmek Onun İçin Bedel Ödeyebilmeyi Göze Almakla Başlar.

Sinan KARAÇAY
Gazeteci Yazar