www.cildirgoyce.com

ÖĞÜT "ARDAHAN İLÇEYE DÖNEBİLİR"

ÖĞÜT

3 Dönem CHP Ardahan Milletvekilliği yapan...

    3 Dönem CHP Ardahan Milletvekilliği yapan Ensar Öğüt, Ardahan´da göçü durduracak çalışmalar yapmasak 20- 30 yıl sonra Ardahan ilçeye dönebilir.
     CHP Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt ´´ Şu anda CHP ve Ak Parti´den iki arkadaşımız Ardahan sorunları için mücadele ediyorlar. Orhan Atalay proje iyi takip eden arkadaşımızdır. Bu 3 dönem vekilliğin daha tecrübeli bir dönemidir. Bende takdir ediyorum. Öztürk Yılmaz´da kendi çapında Ardahan sorunları takip eden, dile getirin arkadaşımızdır. Ardahan´da göçü durduracak projelerin geliştirilmesi lazım. Ardahan´ı temsil eden Federasyonlar var, il ve ilçe Dernekleri var. Büyükşehirlerde çok güzel çalışmaları var. Derneklerimizin, vakıfların İşadamlarımızı Ardahan´a yatırım yapmalarına vesile olmaları gerekiyor. Ardahan´da göçü durduracak çalışmalar yapmasak 20- 30 yıl sonra Ardahan ilçeye dönebilir. Çünkü Ardahan nüfusu 170 binden 95 binlere düştü. Bu hızla 20 yıl sonra daha farklı olur. Bölgede bir yılda 97 çocuk doğmuş, gençler göç etmiş, geriye yaşlılar kalmış. Ardahan´da mera hayvancılığı gelişmemiş. Ardahan´da mera hayvancılığına yönelik devlet teşvik yardımı yapması lazım. Çünkü bizim bölgenin hayvanların eti daha sağlıklı ve lezzetli.
    Ardahan Havaalanı için çaba gösterdik ve gündemde tutmaya çalıştık. Artık insanlar uçma kültürüne alıştı. Ardahan Havaalanı alt yapı çalışması daha önce yapıldı. Ardahan´a Havaalanı mutlak suretle yapılması gerekiyor. Ardahan düz ova maliyetide yüksek değil. Rize´ye büyük maliyetle havaalanı yapılıyor. Ardahan´a daha az maliyetle neden havaalanı yapılmıyor. Ardahan il ve ilçelerinde belediye başkanlıklarını CHP kazanacağını düşünüyorum. Yaklaşan genel seçimlerde seçilmiş bir vekilimiz var tekrar aday olursa destekleyeceğim aday olmasa genel merkezin vereceği kararlara saygı duyarız" dedi.
    Ensar Öğüt emekli oldu kenara çekildi diye kimse düşünmesin. Ardahan sorunlarını ve projelerini takip ediyorum. Geçen hafta Orhan Atalay´ı ziyaret ettim. Ardahan´daki projeleri konuştum. Ardahan´a karşı vefa borcum. Ensar Vakfı aracılığı ile Ardahan´a yönelik çalışmalarımız devam ediyor´´ dedi.