ÖZDEMİR, CHP GENEL MERKEZİ HEDEF ALDI

ÖZDEMİR, CHP GENEL MERKEZİ HEDEF ALDI

Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Belediye Başkan

      Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Belediye Başkan Aday Adayı Mete Özdemir Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezini hedef alarak, sosyal medya hesabından açıklama yayınladı.

     Özdemir yayınladığı açıklamada " 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarına esas olmak üzere CHP Genel Merkezince ilimizde araştırma yapmak için iki partili görevlendirilmişti. Ardahan´a gelerek birçok çevre ve kesimle görüşmeler yapıp çalışmalarını rapor haline getiren bu görevli iki milletvekili, hazırladıkları raporu Genel Merkezin değerlendirmesine sundu. Ayrıca Genel Merkez tarafından telefonla soru yöntemiyle bir kamuoyu araştırması yaptırılarak aday adaylarının tabanda gördükleri kabule göre sıralamaları yapıldı.
     Bu tespitler ışığında Genel Merkezin, hem halkta karşılığı olan hem de bu görevi başarıyla yapabilecek niteliklere sahip bir adayı belirlemesi beklenirken, tam tersi bir kararla ve anlaşılmaz bir şekilde, sıralamada ve tespitlerde en son sırada çıkan aday adayını, belediye başkan adayı olarak açıkladı.
    Herkes için adalet sloganıyla gerçekleştirmiş olduğu ? Adalet Yürüyüşü ? ile dünya basınında yer alan partimizin böylesine anti demokratik ve adil olmayan bir uygulama yapmasını KABUL EDİLEMEZ bulmaktayım. ? Halka rağmen DAYATMA ? niteliğindeki bu kararın tabanda ve siyasette bir karşılığı olamayacağı gibi, yerelde siyaset yapan, hizmet edip emek veren parti emekçilerinin, başvuruda bulunan aday adaylarının ayrıca saha çalışması yapan görevli milletvekillerinin emeklerini ciddiye almayıp hiçe saymak olarak nitelendiriyorum. 
      Cumhuriyetin kurucusu, demokrasi ve hukuk ilkelerinin savunucusu, eşitlikçi ideolojiyi benimsemiş olduğunu bildiğimiz CHP de, Genel Merkez Yönetiminin yaptığı bu HAKSIZ UYGULAMA karşısında TEPKİSİZ KALINMAMASI gerektiğini düşünmekteyim.
Ardahan kamuoyuna saygıyla duyururum."

/resimler/2018-12/18/2257104174486.jpg