ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER!

ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER!

Kars eski valisi...

    Kars eski valisi Günay Özdemir yapmış olduğu açıklamadan sonra gelen tepkilerden ötürü özür mahiyeti altında yeni bir açıklama daha yaptı.

    Edirne´de gerçekleştirilen SOLO TÜRK gösterileri sonrası yapmış olduğu açıklamalardan sonra Kars´lılar tarafından büyük tepki gören vali Özdemir, yanlış anlaşıldığını dile getirerek yeni bir açıklama daha yaptı.

     Açıklamasında Karslı´lardan özür dileyen Vali Özdemir adeta kaş yapayım derken göz çıkardı. Yapmış olduğu özür mahiyetindeki açıklamasında Kars´ta görev yapmış olduğu sürede Sarıkamış´ta yapılan SOLO TÜRK gösterilerini görevli olduğunu belirterek Sarıkamışlılarla birlikte izleyemediğini dile getiren Vali Özdemir´in ?ÖZRÜ KABAHATİNDEN BETER? dedirtti.

   Halbuki ilk yapmış olduğu açıklamada SOLO TÜRK gösterisini Sarıkamışlılarla birlikte izlediğini, Sarıkamış´ın 100. Yıl etkinliklerinde yapılan SOLO TÜRK gösterisinin Edirne´ deki kadar duygusal ve heyacanlı olmadığını dile getirmişti. Edirne halkını vatanını seven Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyete ve bayrağına sahip çıkan halk olarak niteleyen Vali Özdemir, gelen tepkilerle ne konuşacağını, nasıl savunma yapacağını iyice şaşırmış olacak ki, özür mahiyetinde yapmış olduğu açıklama bile, nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunu gösterdi.

VALİ ÖZDEMİR´İN TEPKİ ÇEKEN AÇIKLAMASI

     Edirne´deki SOLO TÜRK gösterisini öven Vali Özdemir, aynı gösterinin Kars-Sarıkamış´ta görev yaptığı yıllarda da yapıldığını ve orada yaşayan insanların Edirneliler kadar aynı duyguyu taşımadıklarını iddia etti.

     Vali Özdemir, "Daha önce Sarıkamış´ta da SOLO TÜRK ile beraberdik. Ben orada bu duyguyu, bu heyecanı, maalesef bu kadar yaşamamıştım. Ben Kars Valisi iken Sarıkamış´ın 100. yıl etkinliklerinde bu kadar duygusal, bu kadar heyecanlı değildi. Çünkü Edirne halkı vatanını seven, bayrağına sahip çıkan, Atatürk´ün kurduğu cumhuriyete sahip çıkan halktır. Edirnelileri tanımaktan büyük mutluluk duydum. Artık Edirneliyim ve Edirne´yi her yerde yaşayacağım" dedi.

VALİ ÖZDEMİR´İN KARSLILARDAN DİLEDİĞİ ÖZÜR YAZISI

    Kars´ın eski valisi Edirne Valisi Günay Özdemir, Karslılardan özür dileyerek üzüntülerini dile getirdi.

Vali Özdemir´in açıklaması şöyle:

     Edirne´nin Kurtuluş resepsiyonunda yapmış olduğum konuşmamda sadece kendi duygularımı ifade etmeye çalıştım. Kars´taki görevim esnasında gelen protokolün ve insanların Sarıkamış heyecanını yaşaması için görevli olduğumuzdan Sarıkamışlılar ve Sarıkamış´a gelen misafirlerimizle Solotürk gösterilerini izleyip onlarla birlikte bu milli duyguyu yaşayamadığım için kendi adıma duyduğum üzüntümü ifade ettim.

    Yanlış anlaşılmaya sebep olacak ifadelerden dolayı çok sevdiğim, iki yıl boyunca ekmeğini yediğim, gecemi ve gündüzümü paylaştığım Karslı hemşerilerimi kırmış olmaktan büyük üzüntü duyuyorum. Bütün Karslı hemşerilerime bu yanlış anlaşılmaya sebep olan ifadelerden dolayı özür ve üzüntülerimi iletiyorum.