www.cildirgoyce.com

PARAYI ALAN KİM, OYU VEREN KİM

PARAYI ALAN KİM, OYU VEREN KİM

7 Haziran yaklaştıkça kararsızların oranıda düşmeye

                7 Haziran yaklaştıkça kararsızların oranıda düşmeye başaldı. Tablo yavaş yavaş netleşmeye başlarken çeşitli spekilasyonlarda üremeye başladı.

                En büyük spekülasyon  bağımsız aday Seffat Kaya çevresinde devam ediyor. Çok para dağıttı diye halkta algı oluşturulsada asıl soru bu parayı kimler neye karşılık aldı ? kimin oyunu kime neye dayanarak pazarlıyorlar?

                Çıldır seçmeni hiçbir zaman bu tür olaylara mahal vermeden vicdanının sesisni kullanarak oy kullandığı inancndayım. Özellekle gözlemlediğim son Genel Seçim, Yerel Seçim ve Cumhur Başkanlığı seçimini göz önünde bulundurursak.  Çıldır Halkı her zaman bu işin üstesinden kim gelir mantığıyla hareket etmiş ve yapılan ile yapılmayanları vicdan terazisinde tartarak sandığa gitmiştir.

                Bu şartlarda sandığa giden halk her seçimde sükunetini korumuş ve barış içerisinde seçimler yaşamıştır. Bu gün birileri kendi maddi çıkarları doğrultusunda hareket ediyorlarsa eğer, bunu Çıldır halkı en iyi şekilde de idarak ederek görüyordur. Başkasının iradesine hiç kimse ipotek koyamaz kendi oyu hariç başkasına herhangi bir söz veremez. Bunu yapan kişiler kendini küçültmekten başka, hiçbir iş yapmadıkları gibi siyaset arenasından silinip bir köşeye atılmaktan kurtulamayacaklardır.

                Bugün yakın tarihimize baktığımızda kimlerin ilçeye neler kazandırıp yada kaybettiğine baktığımızda herşey ortaya çıkmaktadır aslında. Daha dün   Saffet Kaya, Karadeniz lobisiyle birlikte hareket ediyor, Sayın vekil ya Ardahan'ın haklarını korusun yada istifa etsin” diyen Ensar Öğüt, bugün Kaya'nın aday olmasından memnuniyetini dile getirmektedir.

                Asıl mesele ikisinin de aynı siyasi politikayı gütmeleridir. Halk artık ” Canım seni çok özlemişim, Baban nasıl,Ben sizler için varım” söylemlerini çok geride bıraktı. İş yapan insanlara kişisel çıkar değil toplum çıkarını gözeten adaylara ihtiyaç duymaktadır ve bu yönde hareket etmektedir.

                Şimdi herkes onlar ne yaptı ? bunlar ne yaptı ? politikalarını bir kenara bıraksa ve sadece kendinden mesul olarak davransa neler yapılıp yada yapılmadığını açıkça görecekdir.

             İlçemizin en büyük gelir kaynağı çiftçilik ve hayvancılık bu konuda neler yapılmış ve yapılmamış konusunda herkesin kendine yönelmesi husuyla ilgili birkaç soru yöneltmesini istiyorum.

-          Traktörü olanlar; İlçemizde  870 adet traktör bulunmaktadır. Ortalamasını aldığımızda en yaşlı traktör 4 yaşını aşmıyor. Her trakör sahibi kendine bir sorsun bakalım yüzde kaç faiz oranıyla kaç yıl vadeli kredi kullandı. Ne kadar faiz ödedi.

-          Balya Makinası olanalar: 78 adet  balya makinası mevcut ilçemizde balya makinası sahipleri 50 bin tllik makineleri alırken devletten ne kadar hibe desteği aldılar?

-          Hayvan Sahipleri: 50 bin büyük baş ve 20 bin küçük baş hayvanı bulunan ilçemizde hayvan sahiplerimiz Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği ve Koyunular birliğinden ne kadar destek aldılar? Bugün ki hayvan fiyatları nasıl bir yönde ilerlemektedir.

-          Tarla Sahipleri : İlçemizde 94 Bin dönüm  tarla , 32 Bin Dönem çayır ve 272 dönüm bahçe bulunmaktadır. Ne kadar Mazot, gübre desteklemesi aldılar?

-          Süt Makinası : İlçe toplamında 472 adet süt makinası bulunmaktadır. Süt makinası için Devletten alınan destek tutarı 295 bin TL`dir.

          Tarım ve hayvancılığın kalkınması konusunda bir çok destekleme ve krediler halka kullandırıldı. Bugün birileri kredi verdilerde iyimi oldu? Halkı borçlandırdılar gibi karalama politikası yürütsede bugün hiçbir çiftçi Ülkede ki ekonomik istikrara güvenmese, kullandığı kredinin kendisine ne kazandıracağını hesaplamasa zaten bu kredileri kullanmaz. Ayağını yorganına nasıl uzatacağını en iyi şekilde bilmektedir bu halk.  Ayrıca son üç yıl içerisinde bütün çiftçi borçları isteğe bağlı olarak ertelenmektedir. Şimdi sizlere soruyorum ? Çıldır'da işini düzgün yapan hangi çiftçinin kapısına icra gitmiştir? Mallarına el koymaya çalışmıştır. Bugün ki hayvan fiyatlarına, süt fiyatlarına bir bakında cebini düşünenlerin mi yoksa toplumu düşünenlerin mi? yanında mı olmak gerekir ? bunu herkes vicdan terazisinde tartmaladır.

                Şimdi 15 yıl vekillik yapanların Çıldır'a neler kattıklarına neler yaptıklarına bakın aklınıza gelenleri sıralayın. Basit siyastçilerin kullanıdığı bir argümana cevap vererek yazımı sonlandırmak istiyorum Hani onlar ne yaptı diyorlarya hep, Şimdi Çıldır Lisesini, ilk Okulunu, Aşıkşenlik Orta Okulunu, İmam Hatip Lisesi ve yurtları, Kurtkale Orta Okulnu, Kayabeyi ve Kotanlı Barajlarını, Aktaş Sınır Kapısını, BTC Demir yolunu, Köy Yollarındaki Parke taşları, Çıldır Meslek Yüksek Okulunu çıkarın Çıldırdan geriye ne kaldıysa ki kocaman bir hiçten başka birşey kalmıyor ortada onuda 15 yıldır vekillik yapanlar kazandırdı Çıldır'a.