www.cildirgoyce.com

PEKİ BÖYLE Mİ OLMALIYDI

PEKİ BÖYLE Mİ OLMALIYDI

Günlerdir tam manası...

  Günlerdir tam manası ile okumadığımız, öncesi ve sonrasını yan yana koyup değerlendirmediğimiz, tarafgir ve siyasi hezeyanlar ile dolu yanlı anlatımlar ile bize dayatılan, zaman zaman EVET diyenlere Vatan Haini, Zaman zaman da HAYIR diyenlere Vatan Haini ithamları yapılan, Birilerinin o mecliste ölün ama değiştirtmeyin dediği, Birilerinin değiştirmezsek biter gideriz dediği, Bir yanda artık muhaliflikten öte kronik Tayyip Erdoğan düşmanlığı ile yapılan alabildiğine eleştiriler, Bir yanda lidere kayıtsız şartsız itaat ile belkide tamamını dahi bilmeden bende imzaladım diyenlerin tarafgir yandaşlığı ile yapılan onca yorumlar alıp başını gitmişken, Türkiye Cumhuriyetine ve bu Cumhuriyetin yapı taşları olan bizlere millete dair en temel değişikliklerin yapıldığı tarihi günleri yaşamaktayız. 
   Oysa böylemi olmalı Millete Vekil olanlar, Akademisyenler ve Aydınlar Hakkı ve Vicdanı gözeterek bu değişikliğe dair 21 maddeyi de en basit şekilde taraf olmadan,sloganlar atmadan, eğip bükmeden anlatsalar daha iyi olmaz mı ?
   Ben vatandaşım benim ve ülkemin geleceği ile ilgili en temel kanunda en temel değişiklikler yapılırken gürültü patırtı kavga ortamında, yangından mal kaçırır gibi değil, çocuk korkutur gibi öcü bu diyerek değil daha sakin daha makul şartlarda bu değişiklik bana anlatılmalı. Bu kadarını istemek benim Hakkım değil mi ? 
     En sade dille, en saf cümleler ile, en açıklayıcı örneklerle ve hem bu değişikliği yazanlar hem de yazılana karşı çıkanlar anlatmalı. Anlatmalı ama beni vereceğim karar nedeni ile peşinen itham etmeden, vatan sevgimi, zekamı, aklımı ve milletime olan sevgimi peşinen tartıp beni etiketlemeden anlatmalılar.
    Yoksa bu kadar bilenmişlikle, Savaşa gider gibi ölümüne ant içmelerle, Kayıtsız Şartsız kabullenmişliklerini zorla kabul ettirmekle anlatılan hiç bir şey şu garip aklıma ve fukara zekama hiçbir şey anlatmaz , An-la-ta-maz. 
     Meclisimde yapılan görüşmeler canlı yayında tüm gün hatta tüm kanallardan yayınlanmalı, kimin kiminle sözde evleneceğini seçtiği çağdaş insan mezatları nasıl saatlerce yayınlanıyorsa bu görüşmeler de yayınlanmalı ben halkım böyle istiyorum. Esas olan benim taleplerim değil mi ? Birilerinin sahte kaderlerinin üretildiği, insan etinin deneme yanılma yöntemi ile onursuz ve şuursuzca pazarlandığı sözde programları değil bir milletin kaderinin değiştiği kutlu millet mabedinde hakkımı savun diye oy verdiğim vekilin performansını görmek istiyorum. 
      Vekillerim ölümüne değil ANLATABİLMESİNE, İZAH EDEBİLMESİNE anlatmalı bana ne kavga etmeliler, ne kürsüler yumruklanmalı, ne küfürler havada uçuşmalı çünkü orası benim meclisim ne boks ringi ne de savaş meydanı ancak ve ancak fikirler ve bilgiler savaşmalı ki bana faydası olsun. Derdim tasam kavga etmek olsa çıkar yolda trafikte ilk hata yapanı boğazlar, benimle aynı rengi sevmeyenleri tehdit eder, çok daha fazlasını istersem ilk Fenerbahçe- Galatasaray derbisine gider alabildiğine vuruşur, savaşırım.
     Ama benim derdim bu değil efendiler, hele sizin birbirinize Efelenmenizi seyretmek hiç değil benim derdim BİRİ ÇIKSIN ALLAH RIZASI İÇİN BU İŞİN DOĞRUSUNU ANLATSIN.
     Anlatsın ki bende sandığa gittiğimde Devletime, Milletime Ne En Faydalı İse Bende Ona Mührümü Basayım. Ne HAİN olayım Ne de KAFİR....
VATANDAŞ OLAYIM YETER...