POLİS HANEDE SERHAT ŞEHİR GÜVENDE

POLİS HANEDE SERHAT ŞEHİR GÜVENDE

İl Emniyet Müdürlüğünce faaliyete geçirilen....

       İl Emniyet Müdürlüğünce faaliyete geçirilen ve Ardahan Valiliği tarafından desteklenen POLHANE(Polis Hanede Serhat Şehir Güvende) projesi kapsamında (787) haneye ziyarette bulunulmuş,

(1019) vatandaşımıza dolandırıcılık, kadına karşı şiddetle mücadele, uyuşturucu ve terör konuları başta olmak üzere bilgilendirme faaliyetleri yapılarak vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları konusunda farkındalık oluşturulmuştur.

     Güvenli Eğitim Öğretimin sağlanabilmesi amacıyla 2023 yılında okul çevrelerinde (676) şahıs sorgulanarak gerekli kontrolleri yapılmışken 2024 yılında bu sayı %196 artarak (2000)’e yükselmiştir. Çeşitli okullarımızdaki maddi imkânları kısıtlı öğrencilerimiz ile film izleme ve bowling etkinliği yapılmış, kayak merkezinde kayak eğitimi verilmiş ayrıca öğrencilere çeşitli hediyeler ve ikramlarda bulunulmuştur.

      Eğitimcilere ve öğrencilere yönelik bilgilendirme faaliyetleri kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan Üniversitesi Rektörlüğü ile ortak faaliyetlerde öğretmen ve öğrencilere çeşitli konularda

bilgilendirme yapılmıştır. Yine ilimizde meydana gelebilecek her tür suçla ilgili halkımızı bilgilendirme ve bilinçlendirme faaliyetlerine de 2024 yılında ağırlık verilerek, 2023 yılında toplam (215) olan mahalle/köy toplantısı, hane ve iş yeri ziyareti sayısı 2024 yılında (288) olmuştur. 2023 yılında (654) öğrencimizle, 2024 yılında (2.522) öğrencimizle bir araya gelinerek maruz kalabilecekleri suçlarla ilgili bilgilendirmeler yapılmış, ayrıca Kadına  Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun ile KADES Uygulaması hakkında bilgi verilmiş 2024 yılı ilk dört aylık süreçte (435) kadın tarafından KADES uygulaması indirilmesi sağlanmıştır.

      Ardahan ilimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanmasında 2023 yılında başarılı çalışmalar yapıldığı görülmekle birlikte suç ve suçluyla mücadelemiz 2024 yılında da kararlılıkla devam edecektir.