POSOF HASTANEYE KAVUŞTU

POSOF HASTANEYE KAVUŞTU

Posof ilçesinde...

     Posof ilçesinde yapımı tamamlanan 12 yataklı Posof Devlet Hastanesi hizmet vermeye başladı.

      İlçe merkezinde emniyet müdürlüğü binası yanında yapılan ve hizmete giren ilçe devlet hastanesi son teknolojik teçhizatlarla donatıldı. Geçtiğimiz hafta hizmete giren Hastanede yatan hasta için 12 yatak, 3 aile sağlık birimi, diş polikliniği, evde sağlık ve obezite birimi, acil servis, röntgen, laboratuvar ve diyaliz servislerinden oluşması Posof halkının yıllardır özlemini çektiği bir hizmet olarak ilçe halkını sevindirdi.

     Vatandaşlar hastane yüzünden sürekli Ardahan´a ve diğer illere gitmek zorunda olduklarını belirterek, özellikle kış aylarında çok sıkıntı çektiklerini bundan böyle bu sorunlarının çözülmesi nedeniyle sevinçli olduklarını dile getirdiler.

     Hastanenin yeni cihazları ve malzemeleri yerleştirilirken ilçe kaymakamı Enver Yılmaz ve Belediye Başkanı Cahit Ulgar da çalışmaları yakından takip ettiler. Hastanenin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılması planlanıyor.

     Posoflular modern bir hastaneyi ilçede yer almasını rüyalarında bile göremeyeceklerini dile getirerek, hastanenin ilçede hastalar açısından büyük bir kolaylık sağlayacağını söylediler.

    Posof Belediye başkanı Cahit Ulgar, ilçede hizmete giren yeni devlet hastanesinin Posof´a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

     Ulgar, ?Hastanemiz haf tasonu itibariyle yeni yüzü ve modernliği ile ilçemizin ve halkımızın hizmetine sunulmuştur. Yeni hastanemizin ilçemize kazandırılmasında emeği ve katkısı olan başta, cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanlığımıza, İl Sağlık Müdürlüğümüze, hastanemiz hekim ve çalışanlarına, Milletvekilimiz Orhan Atalay´a, hemşeri vekilimiz Tülay Kaynarca´ya, ilçe kaymakamlığımıza, Özel idaremize, yardım ve desteğini esirgemeyen tüm kurum kuruluş ve halkımıza şahsım ve Posof halkı adına teşekkür ediyorum? dedi.