PROTOKOL İMZALANDI

PROTOKOL İMZALANDI

Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi´nin (AKAKP) Ardahan´da

         Ardahan-Kars-Artvin Kalkınma Projesi´nin (AKAKP) Ardahan´da uygulayacağı ?Mera yaylalarındaki hayvan içme suyu, yayla erişim yolları ve kırsal altyapı yatırım? çalışmaları için protokol imzalandı.

           Valilik Makamında, Özel İdare Genel Sekreteri Hakkı Özgür ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Tanı arasında imzalanan protokol sözleşmesini onaylayan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, şunları söyledi;

             ?AKAKP´a sunduğumuz projeler sonucu bugün imzaladığımız protokol sözleşmesi ile yıl içerisinde birçok köyümüzün yaylasının yolu rehabilite edilecek ve yaylalarımızda doğal olarak beslenen hayvanların su ihtiyacının karşılanması için sulaklar yapılacak. Bu çalışmalar, bölge hayvancılığını destekleyecek ve hayvancılık alanında, özellikle et ve süt üretimi anlamında ilimizde önemli gelişmelerin kaydedilmesini sağlayacaktır. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu´nun (IFAD) finansörlüğünü yaptığı AKAK projelerinin çalışmaları ilimizde İl Özel İdare tarafından yürütülecek.?