SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 300 BİSİKLET

SAĞLIKLI YAŞAM İÇİN 300 BİSİKLET

Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın

   Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı´nın bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği, ?Sağlıklı beslenme ve hareketli hayat? projesi kapsamında Ardahan´da ?bisiklet modülü? dersini uygulayan ortaokullara 300 bisiklet dağıtıldı.

   Ortaokul 5, 6 ve 7´nci sınıf öğrencilerinin spor ve fiziki aktivitelerinde kullanacakları 300 bisikletin okullara teslim edilmesi dolayısıyla, kurum müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu´nda tören düzenlendi.

    Törene katılan Ardahan valisi Ahmet Deniz, tören de yaptığı konuşmada, ?Sağlıklı bir yaşam ancak spor yapmakla mümkündür. Onun için öğretmenlerimizden ve yöneticilerimizden özel isteğim, derslerin yanında çocuklarımıza iyi bir spor eğitimi de vermeleridir. Hepimizin gayesi mutlu ve sağlıklı olmaktır. Spor yapmadan mutlu olmak mümkün değildir. Onun için Sağlık ve Milli Eğitim bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu bu uygulama, okullarımızda spor aktivitelerinin geliştirilmesi anlamında çok önemlidir. Biz de bu projeleri destekliyoruz ve sağlıklı bir yaşam için herkesi spor yapmaya davet ediyoruz? dedi.Vali Deniz, Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokolün ardından bisikletleri okullara teslim etti.Bisikletleri teslim alan okullarda ki öğrenciler bindikleri bisikletlerle okul bahçesinde gezinti yaptı.