www.cildirgoyce.com

SAMİMİYET VE SAMİMİYETSİZLİK

SAMİMİYET VE SAMİMİYETSİZLİK

Sinan Karaçayın kalemiden...

    Teröre destek olan ve terör ile en ufak irtibatı olanlar en ağır şekilde cezalandırılmalı ve yaptıklarının bedelini adalet önünde vermelidir. Bundan en ufak bir taviz vermek ve samimiyetsiz tavır ve davranışlar vatana ihanettir.

    Terörle mücadele konusunda belki de en büyük zaafımız siyasal kaygılar ve oy hesapları nedeni ile yapılan samimiyetten uzak açıklama ve eylemlerdir.

   Güneydoğu da üç ilin belediye başkanı teröre yardım ve yataklık etme iddiası ile görevlerinden alınarak yerine o illerin valileri kayyum olarak atandı.

      Devletin bu hamlesine bir kesim sonsuz destek verirken bir kesim de bunun halkın iradesine vurulan bir darbe olduğu konusunda fikir beyan etti.

     Bir ülkede o ülkeyi bölmek niyeti ile kurulan illegal bir örgüte eğer birileri destek veriyorsa ve bu destek de belgelenmiş ise buna müdahale etmek devletin en tabi hakkıdır ve derhal buna müdahale ederek sorumluları en ağır şekilde cezalandırmalıdır.

    HDP´nin PKK ile olan gönül bağını inkâr etmek en hafif değimle saflıktır. HDP içerisindeki siyasi figürlerin bu gönül bağını zamanla doğrudan bir yardım ağına çevirdiği de herkesin malumudur.

     Belki de HDP´nin tam olarak siyasallaşamamasının altında yatan ana neden de budur. Oysa HDP terör örgütü ile arasına mesafe koyabilse siyasetin içerisinde hamle rahatlığına kavuşacak ve belki de siyaseten yakalayabileceği en büyük başarıyı yakalayacaktır.

   Öte taraftan ise YSK´nın seçimlerde aday olabilme şartlarını taşıyanlara verdiği hakkı kullanarak aday olanların daha üzerinden 3 ay geçmeden teröre destek gibi geçmişi olan ve kısa sürede işlenilmesi pek de mümkün olmayan bir suç ile itham edilerek görevden alınması kafalarda birçok soru işaretlerine neden olmaktadır.

    Mesela Ahmet Türk; bu zatın terör örgütü ile bağlantısı bugün ortaya çıkan bir durum mudur? Ben bildim bileli bu şahıs terör örgütü ile anılan bir kişidir ve hatta devlet bu nedenle onu cezaevine koymuş ama bugün onu görevden alanlar daha önce de özel bir afla salıvermişlerdir. Yani bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu durumu ile karşı, karşıyayız.

    Bir diğer husus ise terör örgütü ile bağlantılı olma ve belediye imkânlarını örgütün kullanımına sunmak ile itham edilerek görevden alınan belediye başkanlarının halen sokakta ellerini, kollarını sallayarak dolaşması garip durum değilimdir sizce?

      Tabi birde görevden alınan belediye başkanlarını ziyaret eden ve bu yüzden birçok eleştiriye maruz kalan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu olayı bu aralar baya gündemde, ona da birkaç satır ile değinmek isterim.

    Bugün başta sayın Cumhurbaşkanımız ve iç işleri bakanımız olmak üzere Ekrem İmamoğlu´nu HDP´yi ziyareti nedeni ile eleştirmekte ve hatta görevden almak ile tehdit etmektedirler.

        Hafızam beni yanıltmıyorsa sayın Cumhurbaşkanımız Başbakan iken 2013 yılında yanında bakanlar kurulunun yarısına yakını var iken o zaman ki belediye başkanı hani şu meşenin dalları ile Ak Partiyi taciz eden Osman Baydemir´i Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Hakkari Milletvekili Esat Canan ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ile Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş ile beraber ziyaret etti ve karşılıklı hediyeler sunularak, el ele tutuşulan fotoğraflar verilmişti.

     Şimdi sorayım sizlere; Yukarıdaki isimlerden terör örgütü ile adı anılmayan bir tanesini sayabilen var mı?

      Yukarıda adı yazılan Ahmet Türk şu bizim özel Cumhurbaşkanlığı affı ile üstelik Devlet Bey´in de onay verdiği af ile tahliye edilen Ahmet Türk değil mi?

İşte samimiyet ve samimiyetsizlik tam da burada ortaya çıkıyor.

       Netice olarak yandaş ve neye nasıl hizmet ettiği belli olmayan ancak belediyeden oluk, oluk para akıtılan birçok vakıf ve derneğin İstanbul Büyükşehir Belediyesinden kesilen destek ve yardım hortumları bu sözüm ona dernekleri pejmürde bırakmaya başlayınca bu hortumları kesenleri pejmürde ederiz diyerek parmak sallanmaya başlandı.

      Ha bu arada İmamoğlu da attığı adımlara, Cumhurbaşkanı adayı olmanın ön hazırlığını yaptığı yollarda yürürken bir yanı yaparken öbür yanı kırıp dökmemeğe dikkat etmelidir aksi halde bir şarkı ile meşhur olup sonra adı dahi anılmayan günlük yanıp, ebedi olarak sönen şöhretlere dönebilir benden söylemesi.

Sinan KARAÇAY

04.09.2019