SEÇİM VE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

SEÇİM VE OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

Okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik...

  Okullarda güvenli ortamın sağlanmasına yönelik, koruyucu tedbirlerin alınması ve taşımalı eğitimle ilgili olarak Vali Ahmet Deniz başkanlığında toplantı yapıldı.
      Valilik Toplantı Salonu´nda ki toplantıya, Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Vali Yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz ve ilgili birim müdürleri katıldı.
     Toplantıda konuşan Vali Deniz, ?Çocuklarımız bizim her şeyimiz. Okul bölgelerinde bazen çok ciddi sorunlar olabiliyor. Ardahan´da bu anlamda çok büyük sıkıntılar yok ama çocuklarımızın küçük yaşta edinebilecekleri olumsuz alışkanlıkların önüne geçebilmek için, okullarımız ve okul bölgelerinde her türlü güvenlik tedbirini önceden alarak, ileride oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olacağız? dedi.
Taşımalı eğitim konusuna da değinen Vali Deniz, öğrencileri taşıyan araçların sürekli olarak trafik kontrollerinin yapılması ve okullarda öğrencilere verilen yemeklerin titizlikle denetlenmesi konusunda ilgili birimlere talimat verdi.
    Vali Deniz ayrıca, okul çevresinde okulla ilgisi olmayan kişilerin bulunması halinde, bu kişilerin tespit edilerek gerekli cezai işlemlerin uygulanması yönünde talimatlar verdi.
   Toplantıda, İl Emniyet Müdürlüğü´ne bağlı şube müdürlükleri tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
 
   Vali Ahmet Deniz başkanlığında, 01 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan genel seçimlerle ilgili ?Seçim güvenliği? toplantısı düzenlendi.
   Valilik Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen toplantıya Vali yardımcısı Muharrem Coşgun, İl Emniyet Müdürü Selami Hüner, İl Jandarma Komutanı Osman Yeşilöz, İlçe Kaymakamları, İlçe Emniyet Amirleri, İlçe Jandarma Komutanları, kolluk birimleri ve ilgili kurum müdürleri katıldı.
   Seçimlerin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesine yönelik alınacak olan tedbirler ile seçim süreci konusunda değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından sunumlar gerçekleştirildi.
   Vali Ahmet Deniz, toplantıda yaptığı konuşmada, ?1 Kasım´da yapılacak olan genel seçimde bizim görevimiz, önceden alacağımız tedbirler ile huzur ve güven ortamında bir seçim geçirmektir. Seçim süresince kolluk birimlerimiz ve ilgili birimlerimiz tarafından seçim güvenliği konusunda çalışmalar yapılacak ve vatandaşlarımızın iradesini sandığa yansıtacağı güven ortamı sağlanacak. Bu anlamda vatandaşlarımızın özgür iradesinin sandığa yansıması için her türlü tedbir alınacak.  Seçim süreci boyunca üzerimize düşen görevleri eksiksiz yaptığımız takdirde, ilimiz huzurlu bir seçim geçirecektir? dedi.