www.cildirgoyce.com

ŞEHİT EŞİNDEN ÖZEFE´YE ZİYARET

ŞEHİT EŞİNDEN ÖZEFE´YE ZİYARET

Bilindiği gibi, 15 Temmuz gecesi...

   Bilindiği gibi, 15 Temmuz gecesi Türkiye Cumhuriyeti´nin birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan hainlerin başlattığı darbeye karşı çıkmak amacıyla Esenler´de sokağa çıkan Türkan Türkmen Tekin, cuntacıların kullandıkları tankın altında kalarak şehit olmuştu.

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada milletin kahramanlığını ifade edecek kelimenin olmadığını söylemişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ?15 Temmuz darbe girişimi tankın önüne yatan genci, tankın ezdiği kadını unutamam. O gece albayı alnından vurup daha sonra da şehit olan Niğde´li Astsubay´a da minnettarım? demişti. 

   Erdoğan´ın ?unutamam? dediği demokrasi şehidi 43 yaşındaki 3 çocuk annesi Ardahan Merkeze bağlı Otbiçen Köyü nüfusuna kayıtlı Türkan Tekin, o gece TEM Otoyolu Esenler Mevkii´nde tankın ezdiği 6 kişiden biriydi. Tekin´in kardeşi Ağabey Tekin, o gece hayatını kaybeden her vatandaş gibi ablasının da demokrasi şehidi olduğunu söylemişti. 

TEKİN KARDEŞLERDEN BAŞKAN KÖKSOY´A ZİYARET

İstanbul Esenlerde 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında darbecilere karşı duranlardan Türkmen Tekin, Topçular Kışlası´ndan çıkan tankların altında kalarak şehit olmuştu. Şehit Türkmen Tekin´in eşi Ramazan Tekin ve kardeşi Ağabey Tekin, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy´u Makamında ziyaret etti.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Köksoy, şöyle konuştu:
 
?Ülkemiz, içeride ve dışarıda zor günler geçirirken, ülkenin milli birlik ve beraberliği için binlerce sivil ve asker şehit verilirken, emperyalist ülkeler ile karanlık güçlerin emellerine hizmet ederek, ülkemize ihanet eden hain yapılar kahrolmaya, perişan olmaya mahkûmdur. Bu uğurda şehit verdiğimiz polislerimize, askerlerimize, sivil vatandaşlarımıza ve Ardahanlı hemşerimiz Türkmen Tekin´e de Cenab-ı Hakk´tan rahmet; içten ihanete uğradıklarını görür görmez halkının yanında mücadele veren Silahlı Kuvvetlerimize, milletimize başsağlığı dilerim? dedi. 

Başkan Köksoy, ayrıca: "Şehit Türkmen Tekin´in eşi Ramazan Tekin ve kardeşi Ağabey Tekin´e Belediye Meclisinde görüşülerek Şehit Türkmen Tekin´in isminin bir Cadde yada uygun bir parka verilmesiyle ilgili Belediye Meclisinde görüşüleceği konusunda kendilerine beyanda bulundu". 

Şehit Eşi Ramazan Tekin ise o anları şöyle anlattı:
 
?Milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara dökülen milyonlar arasında 44 yaşındaki Türkmen Tekin de vardı. 3 çocuk annesi Tekin, eşiyle birlikte havaalanına doğru yürümeye başladı. "Vatanımıza ve milletimize kast eden hainlere karşı tekbirlerle havaalanına doğru yürümeye başladık. Esenler Dörtyol´da ilerlerken arkamızdan cuntacı askerilerin yönetiminde bir tankın geldiğini anladık. Daha kafamı arkaya çevirmeden eşim tankın altında kalmıştı? dedi.