SGK´DA SESSİZ DEVRİM

SGK´DA SESSİZ DEVRİM

Sosyal Güvenlik Kurumu...

    Sosyal Güvenlik Kurumu (Sosyal Güvenlik Kurumu), 3 milyona yakın kişinin kullandığı duyma aletlerini eczaneden ve medikal mağazalardan yurttaşa dolaysız fiyatsız satış dönemi başlattı.

     Bugüne kadar yurttaşın cebinden ödediği ve daha sonra Sosyal Güvenlik Kurumu ´dan bedelini aldığı uygulama kaldırıldı. Yeni uygulamayla, Sosyal Güvenlik Kurumu medikal mağazalar ve eczanelerle anlaşma imza atarak yurttaşa fiyatsız satış olanağı sunacak.

SUSKUN DEVRİM SES VERDİ

   Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu´nun "Sağlıkta sessiz devrim" diye nitelediği tıbbi cihazların, ilaçlarda olduğu gibi, doktor reçetesiyle eczaneden veyahut medikal mağazalardan direkt fiyatsız satışını sağlayan tertip etme duyma aletlerini da kapsayacak...

   Sosyal Güvenlik Kurumu, firmalarla anlaşma imza atarak direk satış dönemini başlatacak. Bu kapsamda en son yayınlanan Sıhhat Uygulama Tebliği´nde duyma aletlerinin ücretlerini yüzde 30 oranında artıran Sosyal Güvenlik Kurumu, firmalarla sözleşmeler imza atmaya başladı?

50 DOKÜMAN GEREKİYORDU

    Sosyal Güvenlik Kurumu  Başkan Yardımcısı Orhan Koç, Türkiye´de binlerce duyma özürlü yurttaşların ağır prosedürler altında alet alımı için çabaladığını belirterek, "Daha önceki uygulamada duyma cihazı raporlanmış bir yurttaş, duyma cihazını satın aldığında cebinden tüm fiyatını ödüyordu. ..

    Daha sonra 50 ayrı dokümanla beraber Sosyal Güvenlik Kurumu ´na müracaat ederek ödediği fiyatı geri almak için çalışıyordu. Bu duyma engelli vatandaşlarımız için çok büyük zorluk manasına geliyordu. Bazen sırf bu yüzden cihaz yenilemeye gitmeyen vatandaşlarımız oluyor.

CEPTEN ÖDEME DÖNEMİ KAPANDI

    Yeni uygulama ile tüm bu zorlukları kaldırdıklarını söyleyen Orhan Koç, "Vatandaş aynı eczaneden ilaç alır gibi gidecek ilacını medikal cihaz satan firmadan alacak. Dokümanları de fiyat tahsisi de Sosyal Güvenlik Kurumu ile firma arasında yapılacak" dedi.

   Anlaşma için cihazların bedelini yüzde 30 oranında artırdıklarını belirten Orhan Koç, "Vatandaşlar geçmişe oranla küçük bir fark ödeyerek duyma cihazını hatıranda alabilecek. Prosedürler, cepten ödeyip sonra ücret geri alma dönemi bitti" dedi.