SGK'DAN PRİM TEŞVİK BİLGİLENDİRMESİ

SGK

Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumunun...

       Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK), 2022 Yılı Rehberlik ve Bilgilendirme Faaliyetleri kapsamında ziyaretleri devam ediyor.

       Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, beraberindeki heyetle birlikte 2022 Yılı Rehberlik ve Bilgilendirme Faaliyetleri kapsamında Ardahan’da işyerlerini ziyaret ederek işverenler açısından kayıt dışı işçi çalıştırmanın olumsuz sonuçları ve kayıt dışı istihdamın toplumun sosyo-ekonomik değerleri üzerindeki olumsuz etkileri ile prim teşvikleri konusunda bilgilendirmelerde bulundu.

     Ardahan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fahri Toprak Vargün, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğünde rehberlik ve bilgilendirme faaliyetlerine başladıklarını açıkladı.

     Bilinçlendirme faaliyetleri ve denetimlerin yaygınlaştırılarak sürdürüldüğünü ifade eden İl Müdürü Vargün, “Kurum olarak kayıt dışı istihdamla mücadele kapsamında uyguladığımız temel politika başlıklarından biriside sosyal güvenlik konularında yapılan rehberlik ve bilgilendirme çalışmalarıdır. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan “2022 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” 25.10.2021 tarih ve 31639 (mükerrer) Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmış olup, söz konusu program doğrultusunda, Kurumumuzca, kayıt dışı istihdam ve kayıt dışı ücretle daha etkin bir şekilde mücadele edilecektir. Bilinçlendirme faaliyetleri ve denetimler yaygınlaştırılarak sürdürülmektedir. “Sigortalı İşçi Çalıştıran İşveren Hem Kendi Kazanır Hem de Ülkesine Kazandırır” sloganı ile yapılan ziyaretlerde, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sağlanan teşvikler ve ücret destekleri ile sunulan sağlık hizmetleri, işveren ve çalışan yükümlülükleri, kayıt dışı istihdamla mücadele, kayıtlı istihdamın önemi, yabancı çalışanların sosyal güvenlik hakları ve çalışma izinleri konularında, Sosyal Güvenlik Uygulamaları ile ilgili açıklamalar ve bilgilendirmelerimiz devam etmektedir” dedi.