SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

SİGARANIN ZARARLARI ANLATILDI

Ardahan Halk sağlığı....

     Ardahan Halk sağlığı müdürlüğü ile Yeşilay Cemiyeti Ardahan şube başkanlığı tarafından sigara ve tütün ürünlerinin zararlarını anlatmak amacıyla stant açılarak bilgi verildi.


     Yeşilay Cemiyeti Ardahan şube başkanlığı tarafından Milli egemenlik parkında 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü dolayısıyla stant açıldı. Stantta vatandaşa sigaranın zararını anlatan broşürler dağıtıldı.

     Yeşilay Cemiyeti Ardahan şube Başkanı Özbay Baydar, Türkiye´de yaklaşık 16 milyon erişkin kişinin sigara kullandığını ve dünyada günde yaklaşık 13 bin kişinin sigaraya bağlı bir hastalıktan dolayı hayatını kaybettiğini kaydetti. Sigaranın hem kişiye hem çevresine verdiği zararlara dikkatleri çeken Baydar, sigara bağımlıları için 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü´nün bir dönüm noktası olabileceğini
söyledi.

    Baydar, ´´Sigara kanser, kalp rahatsızlıkları ve KOAH gibi birçok ölümcül hastalıklara yol açıyor. Bedenimize, psikolojimize, sevdiklerimize, ekonomimize zarar veren, ölümcül hastalıklara yol açan sigaraya karşı amansız mücadelemiz ilk günkü gibi devam ediyor. Bu kapsamda Sigarayı Bırak, Hayatı Bırakma ana temasıyla kamu spotlarımız yayınlanmaya başladı. Yanı sıra sigarayı bırakmayı kolaylaştıracak birçok bilgiye kolay ve pratik bir şekilde ulaşılabilmesi için bırakabilirsin.org sitemizi de yayına aldık.´´ dedi.

    Sigaradan kurtulmanın mümkün olduğunu dile getiren Baydar, ´´Sigara size zarar veriyor, sigara sevdiklerinize zarar veriyor. Kurtulmak mümkün Yeter ki inanın, iradenizi ayağa kaldırın ve elinizdeki sigarayı bırakın. Zorlanırsanız bir uzmandan yardım almaktan çekinmeyin. 9 Şubat sigara bağımlıları için bir dönüm noktası olsun.´´ şeklinde konuştu.