ÂŞIK ŞENLİK İLKOKULU VE ORTAOKULU YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLANIYOR

ÂŞIK ŞENLİK İLKOKULU VE ORTAOKULU YENİ EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINA HAZIRLANIYOR

İstanbul ili Pendik ilçesi Sanayi mahallesinde...

   İstanbul ili Pendik ilçesi Sanayi mahallesinde İl Özel idaresi ve Pendik Belediyesinin yapımını üstlendiği 24 derslikli ilk ve orta okula bölgenin saygın iş ve siyaset adamlarından Av. Serkan Kaya ile kardeşi Selçuk Kaya´nın yoğun çaba ve gayretleri ile Hak Aşığı Âşık Şenliği babanın adının verildiği hepimizin malumu ve bu güzide eğitim yuvasını daha önce kıymetli büyüğümüz Yılmaz Aşıkşenlikoğlu ve Aşık Şenlik Kültür Derneği başkanı Mehmet Bavaş ve yönetimi de ziyaret etmişlerdi.

   Uzun zamandır bu güzide mekânı ziyaret etmeyi istiyordum ve sevgili dostum Sayın Selçuk Kaya´nın ve Okul Müdürümüz Sayın Arif Başaran´ın nazik daveti ile çok istediğim ziyareti gerçekleştirmiş oldum. Çok büyük bir alan üzerine kurulmuş çok güzel bir okulun varlığı ve en az okul kadar güzel olan güzel ismini o tabelada okumak belki de dünyanın en güzel şeylerinden birisiydi benim için. Okulun kurucu müdürünün gözlerindeki ışık, Selçuk beyin ve onunla birlikte hareket eden dostlarının heyecanı insanda çok büyük umutların yeşermesine neden oluyor. Akşamın 8.30´u olmasına okullar tatil olmasına rağmen tüm ekip orada ve Sayın Önder Kaya tarafından bağışlanan 10 adet bilgisayarların bilgisayar sınıfına konmasına şahitlik etmek te çok büyük keyif oldu. Okulun sosyal donatı alanlarının yeterli derecede olması bugün birçok kültür merkezinde dahi olmayan hele çok harika bir konferans salonunun bulunması gelecekte yapılacak çok güzel etkinliklerin adeta habercisi gibiydi. Kısa bir ziyaret maksadı ile gittiğim bu güzide mekândan 1,5 -2 saat gibi bir zamanda ancak çıkabildim.

   Yeni Eğitim ve Öğretim yılı ve aynı zamanda adına layık bir açılış yapmak için kolların sıvandığı bu okulumuza bu güne kadar emeği geçen herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Âşık Şenliğin adının yaşatılması için gayret gösteren tüm dostlardan Allah razı olsun. Ancak okulumuzun yeni olması hasebi ile birçok eksiğinin de olduğu aşikar ve bu eksiklerin tamamlanması ve Âşık Şenlik adına yakışan görkemli bir açılışın yapılabilmesi için tüm kıymetli iş adamlarımız, halk ozanlarımız, gönül insanlarımız ve hemşerilerimizin desteğine ihtiyaç vardır.

   Bu kutsal eğitim yuvasını herkesin gelip görmesi ve verebileceği tüm destekleri vermesi olmaz ise olmaz bir durumdur ve kadirşinas hemşerilerimizin bu konuda duyarlılık göstereceğine hiç ama hiç şüphem yoktur. Âşık Şenliğe kıymet veren tüm dostlarımızın bu konuda üstün gayret ve çabasına ihtiyaç vardır ve bu okulumuzun açılışının ihtişamlı bir şekilde yapılması hepimizin görevidir.

   Bu vesile ile Kıymetli İş adamalarımızı, Halk Ozanlarımızı, Sanatçı, Siyasetçi ve Bürokratlarımızı hep birlikte el birliği ile destek olmaya bekliyor Âşık Şenlik İlk ve Orta Okulu müdürümüzün hepinize kucak dolusu selamlarını iletiyorum. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde bu ulvi vesile ile dosta düşmana birlik ve beraberliğimizi göstermeye herkesi davet ediyor saygılarımı sunuyorum.

 

Sinan KARAÇAY

Çıldırmanşet/İstanbul