TAŞTAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

TAŞTAN GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu...

Serhat Ardahan Dernekler Federasyonu, Ardahan Kent Konseyi Başkanlığı ve Ardahan´ı Tanıtma ve Güzelleştirme Dernek Başkanlığını yürüten Burak Taştan ve ekibinde yer alan Alpay Yılmaz, çalışmaları hakkında bilgi vermek için yerel basın mensuplaryla biraraya geldi.

Başkanlıklarını yürüttüğü Federasyon ve Derneklerin çalışmaları hakkında basına bilgi veren Burak Taştan, "Biz elimizde bağış makbuzuyla dolaşıp, hazır bütçeler oluşturma peşinde değiliz" diyerek" il dışındaki dernek başkanlarını eleştirdi.

Taştan sözlerini şöyle sürdürdü; "Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa gibi illerde yaşayan ve 30-40 yıldır Ardahan´a, köyüne gelmemiş dernek başkanlarının olduğu günümüzde, gerçekten memleketi için çalışan ve il dışında olsa bile Ardahan´a katkı sunmak isteyen dernek başkanlarımızda var. Federasyon olarak bizim tepkimiz, Ardahan´a hiç bir katkısı olmayan, kaz geceleri düzenlemekten öte geçemeyen derneklerdir. Ardahan´ı Tanıtma ve Güzelleştirme derneğiyle birlikte biz Federasyonun kurulmasının Ardahan´da bir ihtiyaç olduğunu gördük ve hemen akabinde federasyon kurduk. Federasyona bağlı 8 dernek bulunuyor. Biz temsil ettiğimiz bütün kurumlarda aktif üye durumuna ağırlık verdik. BUnların hepsi sivil toplum örgütü olmasından dolayı bir birine bağlı kurumlardır. Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı´nın 2015 yılı ikinci çağrı dönemine sunmak için projeler hazırlamaktayız. Şuana kadar 9 proje sunmuş durumdayız. 2015 yılı içerisinde verdiğimiz projelerden bir tek Kültür Bakanlığı´na sunmuş olduğumuz projemiz kabul gördü. Biz elimizde bağış makbuzuyla dolaşıp, hazır bütçeler oluşturma perşinde değiliz. Proje odaklı çalışan, kurumsallaşmayı tamamlamış üç kurumla birlikte çalışmalarımız aralıksız sürmektedir. Biz Bursa Kent Konseyleri sempozyumundan bir sonuçla geldik. Ardahan´da bir çalıştay yapacağız dedik. Çalıştayımızın başlığını da belirledik. "Kent ve Katılım Kültürü" isimli bir çalıştay düzenleyeceğiz. Bu çalıştaya Türkiye´de ki bütün kent konseyleride katılacak. Kent ve Katılım Kültürü sempozyumu projemiz şimdilik erken seçim dolayısıyla askıya alındı. Fakat ileri bir tarihte gerçekleştireceğiz. Kasım Ayından sonra da bu çalıştayın finansmanını sağlamak amacıyla TÜBİTAK´a proje sunacağız. Sayın Valimiz, Sayın Belediye Başkanımızın desteğini alacağız elbette ama bzi bu projeleri hazırlarken şunu göstermeye çalışıyoruz. Biz alternatif çözümler üretebiliyoruz. Çalışmalarımzı aralıksız sürecektir." dedi.

SEÇİMLER SONUCU DEĞİŞTİRMEZ...

7 Haziran 2015 genel seçimleri sonrası koalisyon hükümetinin kurulamamasının ekonomi ve istikrar bakımından kötü sonuçlar doğurduğunu da söyleyen Taştan, "7 Haziran´da millet sandıkta bir koalisyon görmek istediği mesajını verdi. Ancak 2 aya yakın bir sürede kurulamayan hükümet nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından yasa gereği erken seçim kararı alındı. Umut ediyorum ki, bu seçimlerin ülkemize ve ilimize huzur ve kardeşliği yeniden tesis edecek sonuçlar çıkmasına vesile olur. Benim seçimlerden beklentim, 7 Haziran´daki seçim sonuçlarına yakın bir sonucun ortaya çıkmasıdır. Çünkü kısa süre önce yapılan seçimlerde millet bu mesajı verdi" dedi.