www.cildirgoyce.com

TIRPANCI'DAN SEÇİM ANALİZİ

TIRPANCI

Türkiye genelinde ve Ardahan'da

    Türkiye genelinde ve Ardahan'da yaklaşık olarak toplumun %90'nı 7 Haziran seçimlerine odaklanmış ve her sohbette seçimler ile adayların durumları hakkında sohbetler yapılır olmuştur.
Ardahan Türkiye'nin küçük vilayet olduğu için hiçte akla gelmeyen güçlü bir fısıltı gazetesi var. Bu gazeteyi adayların en etkili pro-paganda araçları dahi etkileyemiyor. Görüldüğü kadarıyla kamu oyunda partiler ve adayların serecemeleri fısıltı gazetesinde hallaç pamuğu gibi işlenmiş, hangi parti ve adaya oy verileceği hususunda görüş birliğine varılmıştır.
    Ardahan'da para ile haber yapan, günde bir adayı öne çıkaran ve bir adayı siyaset sahnesinden silen sözde bazı gazetecileri gibi gülünç duruma düşmemek için yaptığımız ciddi araştırmalar sonucu, bu aşamada AK Parti açık ara ile önde görünüyor. AK Partiyi sırasıyla CHP, HDP, MHP ve bağımsız aday takip ediyor. Diğer tarafta tabela partileri olan DSP, VP ile SP'nın adayları sırada şahıslar olmaları nedeniyle 300-500 oy ancak alabilecekleri için ciddiye alınmıyorlar.
   Ardahan'ın önde gelen siyasi gözlemcileri, AK Parti'nin birinci adayı banko olarak seçilecek, bu partinin ikinci adayı ile CHP, HDP, MHP ve bağımsız aday yarışacaklar. Adayların seçim gününe kadar yapacakları çalışmalar, bazı alçaklara dağıtacakları paralar ile verecekleri gerçek dışı vaatlar sonucu Ardahan'daki seçimlerin dengesi her an bozulabilir ve herşey değişebilir” yorumları yapılıyor.
    Seçim çalışmalarının en yoğun olarak yapıldığı bu günlerde gazetemize gelen bazı hemşerilerimiz, neden adayların lehinde veya aleyhinde haberlere yer vermediğimizi sormaktalar. Bu çok doğru bir tespittir. Evet, biz bazıları gibi birilerinden para alıp, abartmadığımız gibi, birilerine de şantaj yaparak karalama yoluna gitmiyoruz. Bunun başlıca sebebi de seçilme şansı olan adayların çoğunluğunun en yakın dostumuz olmalarıdır.
    AK Partinin adayları Prof. Dr. Orhan Atalay ile Veteriner Hekim Yunus Baydar, Ardahan tarihinin en yüksek seviyede eğitime ve insani değerlere sahip şahsiyetlerdir. Kendilerine sevgim olduğu gibi, saygı duyorum. Bunların Ardahan'da gerçekleştirdikleri binlerce hizmetleri olmuştur. Eğer AK Parti iktidar olacaksa, Ardahan'ın gelişmesi için Atalay ile Baydar'ın seçilmelerinde fayda vardır.
    CHP adayı Ensar Öğüt, 50 yılı aşkın süredir yakın dostum ve arkadaşımdır. Gerek iş hayatında ve gerekse siyasetteki başarısından onur duyuyorum. Yeniden aday olmasına karşı bazı tepkiler olsa da, Türkiye'de seçim bölgesini en üst seviyede temsil ettiği için yeniden aday olması özellikle köylü kesimini sevindirdi. İlimizi en üstün derecede temsil edeceğine güveniliyor.
   Bağımsız aday Saffet Kaya'nın babası Şemsi Kaya, Ardahan'ın en saygın esnafı ve değerli bir abimdir. Beraber aynı partide siyaset yaptık. Kitapçı dostumuz rahmetli Selahattin Kaya'nın önerisiyle Saffet Kaya'nın Milletvekili adaylığı için sürekli oalarak haberler yaptım. Yaklaşık 20 yıl yanında yer aldım, bazıları gibi parasına tenezür etmedim ve bir kuruşuna dahi el sürmedim. Şimdi ise kendisine dargınım. Buna rağmen aleyhinde gerçek dışı ve şantaja dayalı haberlere yer vermedim. Nusret Koyuncu'nun AK Parti İl Başkanı olduğu dönemde Medya Tanıtım İl Başkanlığı görevini yürüttüğüm sırada Saffet Kaya tarafından Genel Merkeze yapılan şikayet sonucu yönetim olarak görevden alındığımız halde, yine de kendisi ile dostluğumuz devam etmiştir. Ancak son mahalli seçimler sırasındaki basit bir haber anlaşmazlığı yüzünden kendisiyle ilişkimiz kesilmiştir.
   MHP'nin adayı Bülent Ulutaş ise Sağlık Eğitim Genel Müdürü olduğu dönemde Ardahan'a devlet yatırımlarının gelmesi için büyük gayret göstermiş ve yetkisini kullanarak, şehrimizde Sağlık Meslek Lisesi açılmasını sağlaması her türlü taktirin üstündedir. Bu okuldan yetişen binlerce öğrenciler işe yerleşmiştir. Bu da Ardahan için unutulmaz bir hizmet olarak halkın gönlünde taht kurmuştur.
  İşte bundan dolayıdır ki, hiçbir adayı eleştirecek durum göremiyor ve bundan dolayı da hepsinin ilimizi onurluca temsil edeceklerine güvenim sonsuzdur.
    23 Şubat Gazetemiz ile 23subatgazetesi. org. internet sitemiz mensupları bazı siyasi parti mensubu olsalar da, bu yayın kuruluşlarımız her parti ve adayın tanıtıcı yazılarına açıktır. Ardahan'a hizmet etmek için aday olan hemşerilerimizin her türlü tanıtıcı haber ve reklamlarından 50 yıldan beri olduğu gibi şimdi de hiçbir ücret almıyoruz. Ardahan'ı temsil etmeye aday olan her hemşerimizin, karşı adayları kırıcı olmayan tanıtıcı yazılarını gazetemize aktarabilir ve ücretsiz olarak istedikleri miktarda gazete verebiliriz. Bizim gibi Ardahan'da bu hizmeti sunacak fedakar %50 oranında gazeteci arkadaşımız vardır.
    İşte, seçimlerle ilgili düşüncelerimizi net olarak dile getirdim. Sanırım bu konuda birçok meraklıların beklentilerine cavap verdim. Bu çizgimizin seçim sürecinde değişmesi asla mümkün değildir. Seçim sonrasında görev alacakların her hangi bir yanlış tutum içerisine girmeleri halinde de eleştirmek başlıca görevimiz olacaktır.