TKDK´DAN 14 MİLYON HİBE DESTEĞİ

TKDK´DAN 14 MİLYON HİBE DESTEĞİ

14. Çağrı dönemini 10 Haziran 2015...

   14. Çağrı dönemini 10 Haziran 2015 Çarşamba günü tamamlayan  TKDK Ardahan İl Koordinatörlüğü yaklaşık 23 milyon TL bütçeye sahip, 12 proje kabul edildi.

   TKDK Ardahan İl Koordinatörü Yusuf Güder yaptığı değerlendirmede, 14. Çağrı döneminde sadece süt hayvancılığı ve işleme sanayinde (süt, et, sebze-meyve ve su ürünleri işleme) mevcut işletmelerin modernizasyonları kapsamında makine ekipman projesi alındığını ve ?Toplamda 12 adet proje kabul edildiğini, projelerimizin 9 tanesini Süt üreten tarımsal işletmeler, 3 tanesi de Süt ve süt ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanmasında mevcut işletmelerin makine ekipman alımı projeleri oluşturmaktadır. ? dedi.

   İl Koordinatörü Yusuf Güder sözlerinin devamında; ? 12 adet projenin toplam bütçesi yaklaşık 23 Milyon TL olup, bunun 14 Milyon TL´sinin hibe olarak destekleneceğini ve bu projelerle Ardahan´da süt hayvancılığının daha modern hale getirileceğini, üretilecek sütün daha kaliteli, hijyenik ve sağlıklı olacağını ve böylece süt ürünleri üreten işletmelerde üretim kayıplarının da azalacağını belirtti.  Ayrıca Ardahan İl Koordinatörlüğü olarak 6 çağrı dönemi geçirdiklerini ve en son çıkılan süre bakımından da kısa olan 14. Çağrı döneminin yatırım tutarı açısından da diğer çağrı dönemlerine göre en fazla bütçeye sahip olduğunu ve bu durumdan Ardahan TKDK olarak memnuniyet duyduklarını söyledi.

   İl Koordinatörü projelerin inceleme ve değerlendirme süreçlerinin başladığını belirterek, başvuruların yatırıma dönüştürülerek Ardahan´a katkıda bulunmanın mutluluğunu kurum olarak yaşadıklarını ifade ederek sözlerini tamamladı.