TKDK´DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

TKDK´DAN BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı..

     Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Ardahan İl Koordinatörlüğü tarafından 17 Mayıs 2017´de Kafkas Arı Otel´de bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

     Toplantıya İl Koordinatörü Yusuf GÜDER, IPARD II 1. Çağrı kapsamında sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahipleri, danışmanlar ve potansiyel faydalanıcılar katıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve TKDK tanıtım filminin ardından açılış konuşması yapan GÜDER ; ? IPARD I programını başarıyla tamamlayarak 78 projeyle sözleşme imzaladık.
 
      Bu sözleşmelerin yatırım tutarı 55.692.551,16 TL olup ödenen hibe tutarı ise 21.114.390,20 TL´dir. IPARD II kapsamındaki ilk çağrı ilanıyla birlikte ise 65 proje başvurusu aldık. Toplam yatırım tutarı 15.028.242,43 TL, ödenecek maksimum hibe tutarı 9.924.175,09 TL olan 23 proje sözleşme imzalamaya hak kazandı. Faydalanıcılarımızın özellikle dikkat etmesini istediğimiz konu sözleşme hükümlerine bağlı kalmalarıdır.
 
    Kurumumuzun amacı Ardahan´a nitelikli ve sürdürülebilir tesisler kazandırmaktır. Yatırımların uygulama sonrası dönemde atıl vaziyette kalması ve amacına hizmet etmemesi görmek istemediğimiz durumlardır. Faydalanıcılarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi temennimizdir.
 
  Kurum olarak gerek ödeme öncesi gerek uygulama sonrası dönemde faydalanıcımızın yanındayız. Şimdiden sözleşme imzalayacak olan başvuru sahiplerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum. ? Dedi. Kurum uzmanlarının bilgilendirmesiyle devam eden program, sözleşme imzalamaya hak kazanan başvuru sahiplerine taslak sözleşmelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.