TKDK`DAN 12. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

TKDK`DAN 12. BAŞVURU ÇAĞRI İLANI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörlüğü

      Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörlüğü 12. Başvuru Çağrı İlanı programı çerçevesinde Altın Mutfak restorantta basın mensuplarıyla bir araya geldi.
 
      Toplantıda kurum tarafından destek verilen yatırım alanları ve şimdiye kadar desteklenen ve incelenmekte olan projeler hakkında bilgi verildi. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Ardahan İl Koordinatörü Levent Demiral, ilde yapılan yatırımların arttırılmasından bilhassa hayvancılık ve kırsal turizm alanlarında gerçekleştirilecek olan yatırımların ilin gelişimine ivme kazandıracağını vurguladı.
 
     2013 yılında kendilerine sunulan projelerden 48 adetinin kabul gördüğünü belirten Demiral"Kurumumuz tarafından 2013 yılı içerisinde 9,10 ve 11 olmak üzere toplam 3 adet başvuru çağrı ilanına çıkılmıştır. Söz konusu çağrı döneminde yapılan başvurulardan 48 adedi uygun görülmüştür. Yapılan 48 başvurunun 42 adedi gerçek 6 adedi ise tüzel kişiler tarafından sunulmuştur. Süt hayvancılığı alanında 2, besicilik alanında 3, süt işletme ve pazarlama alanında 5, arıcılık alanında 38 olmak üzre toplam 48 projenin kabulü yapılmıştır. Koordinatörlüğümüze sunulan toplam 48 proje için yatırımlar sorunsuz ve sözleşme şartlarına uygun gerçekleştiği taktirde yaklaşık yatırım tutarı 17.230.000,00 olup Kurumumuz tarafından verilecek olan hibe tutarının 48 proje i.çin yaklaşık 9.140.000,00 TL olarak gerçekleşmesi ve bu projeler kapsamında 149 kişiye istihdam sağlanması planlanmaktadır. Toplam yatırım tutarı 5.776.888,10 TL olan Koordinatörlüğümüze yapılan başvurular sonucunda sözleşmesi imzalana ve yatırımları tamamlanan ve devam eden projeler için 2013 yılı içerisinde hibe olarak 2.148.656,89 TL ödeme yapılmıştır"dedi.
 
        Basın mensuplarının Kurum çalışmalarının halka anlatılması noktasında rollerinin öneminden bahseden Demiral, daha fazla yatırımın hayat bulmasına katkı sağlamaları gerektiğini sözlerine ekledi. İl Koordinatörü Levent Demiral anlatılan sözlü sunumun ardından basın mensuplarının soruları cevaplandı.