TOSUNOĞLU "BUNLARIN ARDAHAN`A ACİL YAPILMASI LAZIM"

TOSUNOĞLU "BUNLARIN ARDAHAN`A ACİL YAPILMASI LAZIM"

Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, "Ardahan`a yatırımcının gelmesi için demiryolu ve hava yolu gerekli" dedi.

          Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Latif Tosunoğlu, "Ardahan'a yatırımcının gelmesi için demiryolu ve hava yolu gerekli" dedi.

       Tosunoğlu, makamında yaptığı açıklamada, teşvik yasasında Ardahan'ın 6. bölgede yer almasının büyük bir avantaj olduğunu, ancak bu durumun kendileri için yeterli olmadığını ifade ederek şunları kaydetti: "Turizmciye, 'burası 6. Bölgedir, gel yatırım yap' dediğimizde, Çıldır Gölünün potansiyeline bakmadan, Yanlızçam kayak merkezinin potansiyeline bakmadan bize sorduğu ilk soru, 'havaalanı var mı' Tabi ki, o da haklı. Üstelik Ardahan'ın her tarafında kışın kayak yapılabilir olmasına rağmen. Çıldır Gölünde 6 ay buz pateni, yazında su sporları yapılır. Niye gelmiyor turizmci, diyor ki havaalanı var mı yok. Fabrikatör niye gelmiyor? Fabrikatörde diyor demiryolun var mı, ben hammaddeyi nasıl ucuza mal edeceğim o da yok. Dolayısıyla sadece teşvik belgesinin iyi olması yetmiyor.